Kirli oyun Patrik’ten döndü!

Erdoğan’ın 65 yıl sonra Yunanistan’ı ziyaret etmesini hazmedemeyen dış mihraklar provokatif haberlerine Bartholomeos’u alet ederek patriğin, MİT tarafından saldırılara maruz kaldığı yazıldı. 

EMRE ÖZTÜRK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 65 yıl aradan sonra Cumhurbaşkanı düzeyinde ilk kez ziyaret ettiği Yunanistan’da ilişkilerin bozulması için karanlık ellerden kirli oyun! 

HEDEF HALİNE GELDİ

Yunanistan’da yayınlanan Epikaira dergisi yeni sayısında provokatif bir haberi kapağına taşıyarak Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi Patriği Bartholomeos’un “Erdoğan rejiminin hedefi” haline geldiği yönünde bir habere yer verdi. Yalanlarla dolu haberde Patriğin Gülen ve CIA ile ilişkileri olduğu iddiasıyla MİT’in saldırılarına maruz kaldığı yazıldı. Patrikhanenin güvenlik güçlerinden, patrikhane etrafında güvenliği arttırmaları yönünde bir talepte bulunduğu ancak yerine getirilmediği yalanına da başvuruldu. Patrikhane’ye molotoflu saldırılar düzenlendiği yalanını da uyduran haber, 6-7 Eylül’ün fitilini ateşleyen ‘Atatürk’ün Selanik’teki evi bombalandı’ manşetlerini akıllara getirdi. 

GÜVEN İÇİNDE GÖREVDEYİZ!

Fener Rum Patrikhanesi bu skandal haber üzerine AKŞAM’a açıklama yaptı. Haberlerin provokasyon amaçlı yapıldığına dikkat çeken Patrikhane Patrik Bartholomeos’un huzurlu ve makamında güven içinde görevini yaptığını ifade etti: Bu yalan haber üzerine yaptığımız açıklama vesilesiyle ülkemizin muhtelif şehir ve semtlerinde kutladığımız Haç atma törenlerine katkı veren, güvenliği sağlayan devlet ve kamu görevlilerine, yanımızda bulunan vatandaşlarımıza candan teşekkürü bir borç biliriz.