Kimsenin gözünün yaşına bakmayız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Afrin’le beraber diriliş hareketi yeniden başladı. Kimsenin gözünün yaşına bakmayız. Can da alırız can da veririz” dedi.

ARTIK METAL YORGUNLUĞU YOK, DiRiLiŞ BAŞLADI

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Samsun 6. Olağan İl kongresi öncesinde vatandaşlara hitap etti. Geçen yıl mayıs ayında AK Parti teşkilatlarında metal yorgunluğu gördüğünü söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Samsun’da yaptığı konuşmada “Artık metal yorgunluğu yok, Afrin’le beraber şimdi diriliş hareketi yeniden başladı” dedi.

GÖZÜMÜZ GÖRMEZ

Kötü hava koşullarına rağmen kongre salonu çevresinde bekleyen büyük kalabalığa hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dostlarımızın sayısını artırmak isteriz. Ancak birileri ısrarla gelip gırtlağımıza bıçak dayarcasına işler karıştırmaya çalışırsa kimseyi gözümüz görmez. Bize husumet besleyenlere haddini bildirmek vazifemizdir. Türkiye’nin sınırında bir terör koridoru kurulurken başımız ağrımasın diye bu gerçeğe sırtımızı dönemeyiz” dedi.

CAN ALIRIZ, CAN VERİRİZ 

Erdoğan şöyle devam etti: “Birileri ısrarla kirli işler karıştırmak isterse kimsenin gözünün yaşına bakmayız. Biz bu ülkenin başına son 200 yılda nelerin geldiğini unutmadık. Büyük Türkiye’yi inşa edeceğiz. Bunun için gerekirse can vereceğiz, gerekirse can alacağız.. ” 

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti Samsun İl Kongresi öncesi salonun önünde toplanan vatandaşlara hitap etti.

ONLAR KACTI BİZ KOVALADIK

Afrin'de etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3 bin 733’e ulaştı. Kimse Türkiye istila hareketi yapıyor diyemez. Batı istila hareketlerinin en güzel örneklerini vermiştir. Unutmayın biz inlerine gireceğiz dedik mi? Onlar Suriye’ye kaçtı biz kovaladık, kovalamaya da devam edeceğiz. Biz müttefiklerimizle ve herkesle güçlü ilişkiler kurmak istiyoruz. Ama birileri burnumuzun dibinde işler karıştırmaya kalkarsa kimseyi gözümüz görmez, bu da böyle bilinsin. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a muharip gazilerle çekilen fotoğraf hediye edildi.

Üniversitelerimiz terörist yetistirmez

Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi’nde Afrin zaferini kutlayan öğrencilere saldıran şahısların eşkâllerinin belirlendiğini söyledi.

İstanbul’da bir üniversitede çıktılar orada imanlı milli yerli gençlik Afrin’le ilgili lokum dağıtıyor. Bu gençlik lokum dağıtırken vatan haini gençler bu gençlerin masalarını dağıtmaya yelteniyor. Bunlar terörist gençler. Bunların eşgallerini belirlemek suretiyle bu terörist gençlere bu üniversitelerde okuma imkânı vermeyeceğiz. Üniversite terörist yetiştirmez. Biz bu ülkenin başına son 200 yılda nelerin geldiğini unutmadık, unutmayacağız. Büyük ve güçlü Türkiye’yi mutlaka inşa edeceğiz. Herkes duysun diye Samsun’dan bir kez daha haykırıyoruz, ya olacağız ya öleceğiz. Biz bunları söylerken kesinlikle hamaset yapmıyoruz. Biz milletimizin hissiyatını, ülkemizin kararlılığını, devletimizin tavrını ifade ediyoruz. Birileri hala bizim kararlılığımızı anlayamamış olabilir. Birileri hala bizim sözlerimizi blöf veya altı boş ifadeler gibi görebilir. 

ETKİLEYİCİ KOREOGRAFİ

Yaşar Doğu Spor Salonu’nda gerçekleştirilen kongrede partililer önce Filistinli karikatürist Naci el-Ali’nin ünlü çizgi karakteri “Hanzala”nın, sahile vuran küçük bedeniyle Suriye’deki göçmen sorununun simgesi haline gelen Aylan Kurdi’nin ve Batı Şeria’nın El-Halil kentindeki protestolar sırasında İsrail askerlerince gözleri bağlanarak gözaltına alınan 16 yaşındaki Fevzi Cundi’nin fotoğraflarının yer aldığı koreografi yaptı. 

Erdoğan, Samsunlu sporcularla buluştu. 

Samsun'a 22 katrilyon lira yatırım yaptık. Çünkü kurtuluşun şehri Samsun’a bu yakışır. Şimdi size bir müjde vereceğim. Samsun’a ikinci bir devlet üniversitesi yapıyoruz. Doğrudan şehrimizin ismini verdiğimiz Samsun Üniversitemizin kuruluşuyla ilgili karar, önceki gün alındı. Üniversitemiz en yakın zamanda eğitim öğretime başlayacak, şimdiden hayırlı olsun. Şehir hastanesi projemiz de ihale aşamasındadır.

Erdoğan, kürsüye çıkan bir çocuğu sevdi.

Malazgirt’i kutlayacağız

2071’i göremeyeceğim ama torunlarımız inşallah kutlayacak. Nasıl Çanakkale Zaferini kutluyorsak Malazgirt Zaferini de kutlayacağız. Ecdadımıza Anadolu kapılarını açan büyük komutana sahip çıkan Sultan Alparslan ve tüm yiğit kahramanları buradan yâd ediyorum. Çağrı beyin ardından Sultan Alparslan’ın fetihleriyle Anadolu medeniyetimizin hâkimiyetine girdi. Ama asıl fetih gönüller kazanılarak gerçekleştirildi. 

Eski Türkiye defteri kapanacak 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin Ordu 6. Olağan İl Kongresi’nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Ordu 6. Olağan İl kongresinde konuştu. Yaklaşan seçimlerle ilgili önemli mesajlar veren Erdoğan şunları söyledi: “Çok sert hava koşulları sebebiyle uçağımız yaklaştı tekrar Samsun’a geçtik. Bir taraftan karadan gelmeyi düşündük. En sonunda tekrar döndük ve helikopterle geldik. Ama aslolan sizlerle buluşmaktı. Buluştuk. Tüm dünya sizi izliyor, takip ediyor. Dünyayı şaşırtacak neticeleri sandıklardan alacağız. Münbiç’e ihtiyaç var mı yok mu? Var derlerse önce ben sonra da sizleri yanıma alıp beraber gideceğiz. Biz beraber yürüdük bu yollarda. Biz dostlarımıza güven hasımlarımıza çeki düzen bir neticeye bu seçimlerde ulaşmak mecburiyetindeyiz. Eski Türkiye defterini kapatacak artık tamamen geleceğe odaklanacağız. Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri yapmak için seferber olmanızı istiyorum. Sizlerden büyük ve güçlü Türkiye’nin kuruluşuna omuz vermenizi istiyorum.”

BAYRAĞI GÖĞÜSLEYİN 

Erdoğan “Hep olduğu gibi 16 Nisan’da da Ordu bizi yalnız bırakmadı. Ordu bir kez daha demokrasinin milli iradenin şehri olduğunu ispat etti. 2019 seçimleri var. Türkiye 2019’da siyasi tarihinin en önemli en kritik iki seçimine sahne olacak. Önce Mart ayında ardından Kasım ayında. Bayrağı açık ara göğüslemenizi özellikle sizlerden istiyorum” dedi. 

NİSAN YAĞMURLARI SİNYAL VERİYOR

Samsun’da yağan yağmur altında kendisini bekleyen vatandaşlara parti otobüsü üzerinden seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu yıl kurak bir yıl geçirdik. Şimdi de Nisan yağmurları bize sinyaller veriyor. Rabbim rahmetinden bizleri rahmetiyle tecelli etsin inşallah.  

Helikopterle Ordu’ya indi 

Samsun’dan kalkan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı taşıyan uçak, hava muhalefeti nedeniyle Ordu-Giresun Havalimanı’na inemedi. Birkaç kez denemesine rağmen Ordu-Giresun Havalimanı’na inemeyen Cumhurbaşkanlığına ait uçak, Samsun’a geri dönerek Samsun-Çarşamba Havalimanı’na iniş yaptı. Erdoğan, beraberindeki heyetle helikoptere binerek Ordu’ya geçti.

Önceliği ülkesi olanlarla zenginleşeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Şile Kongresi’ne gönderdiği video mesajda, “Uzun yıllar hizmeti sürdüreceğiz” dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Samsun ve Ordu programı devam ederken, AK Parti Şile 6. Olağan Kongresi’ne video mesaj yollayarak katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında şu ifadelere yer verdi: “Her kademede milletimizle irtibatımızı daha da güçlendirecek, önceliği daima partisinin ve ülkesinin çıkarlarına verecek kadrolarla ekibimizi zenginleştirerek, yolumuza devam edeceğiz. Kongrelerimiz işte bu tarihi yolculuğumuzda bize hem murakabe ve muhasebe yapma imkânı veren hem de kaçınılmaz bir gerçek olan değişimin meşru zemini mahiyetindeki ara duraklarımızdır.”