Kilis’i kana bulayan FETÖ'nün toplarıymış

Kilis Belediye Başkanı Kara, geçtiğimiz Nisan ayında bölgede birçok kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Suriye sınırından atılan top mermilerinin arkasında FETÖ’cü askerlerin olduğunu söyledi.

1

Türkiye’yi kaosa sürüklemek isteyen ihanet şebekesinin sinsi planları bir bir deşifre oluyor. Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, geçtiğimiz nisan ayında 3 farklı zamanda  Suriye’den bölgeye atılan ve toplam 12 kişinin hayatını kaybettiği saldırılara ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kara,18 Ocak'tan bu yana Kilis'e, Suriye'deki terör örgütlerince çeşitli zamanlarda füzeler atıldığını anımsattı. Bu füzelerin atılma şekline bakıldığında halkı tedirgin edici, korkutucu ve devlet ile halkın arasının soğutulmasının amaçlandığını düşündüklerini aktaran Kara, ilk dönemlerde birer ikişer ateşlenen füzelerin bir süre sonra sabah, öğle ve akşam saatlerinde yoğun şekilde atıldığını ve bu durumun halkı çok ciddi şekilde tedirgin ettiğini söyledi. 

“BİZİM  TOPLARDAN ATILDI” 

Kara, kente füzelerin düştüğü dönemde halk arasında yaygın olarak, bunların sınıra yakın yerlerden atıldığı, hatta bazı noktalarda çiftçilerin 'biz bunları gördük, bizim toplardan atıldı" gibi konuların dillendirildiğini söyledi. Kara, çarpıcı açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü:  “Özellikle Belediye yanına düşen top mermisi önemliydi, daha önce belediye işçilerimizi öldüren top mermisiydi ve o dönemin Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan Kilis'e geldiği zaman atılan top mermisiydi. Biz bunu yetkililere sorduğumuz zaman, DAEŞ'in elinde top var mı? Katyuşa değil top mermisi geliyor dediğimiz zaman, 'onların elinde var' gibi ifadeler kullanıldılar”

'O askerler gitti, bölgede top saldırıları durdu'

 Kara: "Kurmay Albay Uzay Şahin, WhatsApp'taki yazışmalarında 'AK Partililer geliyor, vurun' diye talimat verdi. Yine Özel Kuvvetler Komutanlığında vurulan Semih Terzi, yine 2. Ordu Komutanı Adem Huduti, bütün bunlar bu sirkülasyonda bölgede görev yaptı.  Onlar bölgeden ayrıldıktan sonra top atışları kesildi”