Kiliseye ‘Türkler oturamaz’ yazmışlar

ABD’li rahip Brunson’ın duruşmasında ifade veren tanık, kilisedeki sıraların üzerinde “Türkler oturamaz” yazdığını söyledi. Mahkeme, Brunson’ın tutukluluğunun devamına karar verdi.  

ABD Başkanı Donald Trump’ın, serbest bırakılmasını talep etmesiyle gündeme gelen ABD’li rahip Andrew Craig Brunson’ın yargılanmasına İzmir’de devam edildi. Duruşmada kilise cemaatinden Levent Alkan, dinlendi.  Alkan, Andrew Brunson’ı yaklaşık 10 yıldır tanıdığını ve terör örgütü sempatizanlarıyla yakın ilişki içinde olduğunu anlattı. Kilisede Türkler ile Kürtler arasında ayrımcılık yapıldığını da vurgulayan Alkan, “Bir gün kiliseye gittim. Gittiğimde koltukların üzerinde ‘Türkler oturamaz’ yazısı yazmışlardı” dedi. 

PKK broşürleri vardı

Tanık Levent Alkan, ifadesinde şu bilgileri verdi: “Bir gün odaya girdiğimde koliler içinde PKK’ya ait broşürler vardı. Bir de terör örgütlerinin kurmak istediği Kürdistan ile ilgili harita bulunuyordu.” 

Teröristler için dua!

Duruşmada ifade veren tanık Murat Çamdan, “4- 5 yıl öncesine kadar ‘Suriyeli Mehmet’ dediğimiz bir şahıs bir arkadaş vasıtasıyla bana Kürt kilisesi kurulduğunu ve orada ibadet edebileceğimizi söyledi. Gittim ve akıl almaz işler gördüm. Adamlar leşler üzerine dua ediyorlardı. 3 kutsal kitabın üzerinde PKK’nın amblemlerini gördüm.” dedi. Hakimin, “Leş kelimesinden kastınız PKK mıydı?” sorusuna Murat C., “Dağdaki gerillalar deniliyordu” dedi.