Kılıçdaroğlu'ndan EOKA skandalına ilginç savunma: Teröristler bilerek kullanılmış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin hazırladığı ve Kılıçdaroğlu'nun sosyal medya hesaplarında paylaşılan 100. yıl videosunda Kıbrıs'ta binlerce insanımızı katleden EOKA'cı teröristlere yer verilmesini savundu. Kılıçdaroğlu konuya ilişkin yaptığı açıklamada ''Orada EOKA'cıların nasıl gömüldüklerini anlatan bir karedir. Biz bu devleti kuran bir gelenekten geliyoruz. Bunlar CHP'yi bilmiyorlar ve karalamaya çalışıyorlar. Fotoğraf üzerinden CHP'ye saldırmak kadar akıl dışı bir şey olamaz.'' ifadelerini kullanarak fotoğrafın bilerek kullanıldığını vurguladı.

Sezer Doğru

CHP'nin 100'üncü yılı dolayısıyla parti tarafından hazırlanan ve Kemal Kılıçdaroğlu tarafından da paylaşılan video skandala neden oldu.

Kılıçdaroğlu'nun da paylaştığı videoda Kıbrıs'taki Türk mücahitler diye, Türk bayrağını ele geçiren, binlerce insanımızın katledilmesine neden olan EOKA'lı teröristlerin fotoğrafına yer verildi.

CHP sosyal medya üzerinden skandala karşı verilen tüm tepkilere rağmen videoyu kaldırmadı.

KILIÇDAROĞLU'NDAN 'BİLEREK KOYDUK' SAVUNMASI

Kemal Kılıçdaroğlu, EOKA'lı teröristlerin fotoğrafının kullanıldığı videoyu ilginç bir şekilde savundu.

Kılıçdaroğlu, "Biz bu devleti kuran bir gelenekten geliyoruz. Bunlar CHP'yi bilmiyorlar ve karalamaya çalışıyorlar. Orada söz konusu olan Kıbrıs çıkarması sırasında EOKA'cıların nasıl gömüldüklerini anlatan bir karedir o çünkü önce onlar gösteriliyor. Arkasından nasıl gömüldüklerini ve arkasından Türk bayrağını gösteriyor. Şimdi bunu alıp da o fotoğraf üzerinden troller üzerinden CHP'ye saldırmak kadar akıl dışı bir şey olamaz." diye konuştu.