Kılıçdaroğlu yine ABD'deki Sarraf kumpasının yanında saf tuttu

CHP lideri Kılıçdaroğlu, ABD’nin FETÖ’nün 17-25 Aralık darbe girişimini devam ettirdiği Sarraf davasında yine ABD’nin yanında saf tuttu. Türkiye’nin verdiği notaları da çarpıtan Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a suç isnat ederek, kumpasın taşeronluğunu üstlendi.

1

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, FETÖ savunuculuğunda yine sınır tanımadı. İşgalci terör örgütü FETÖ’nün kökünü kazımak için mücadele eden yargıyı karalamaya çalışan Kılıçdaroğlu, “Gücünü saraydan alan bir yargı yargı değildir, sarayın kölesidir. Bu yargıçlar bu ülkeye hakkı, hukuku ve adaleti getiremezler. FETÖ ile mücadele diyorlar. Hangi FETÖ ile mücadele? Ağan varsa tamam, bir de kayınpeder varsa hiç sorun yok” ifadeleriyle skandalın dibine vurdu.

Teröristleri aklamaya çalıştı

Kılıçdaroğlu’nun rezalet açıklamaları bununla da sınırlı kalmadı. Kılıçdaroğlu, gazeteci görünümlü teröristleri masumlaştırmaya çabasına girdi ve şöyle devam etti: “Gazeteciler hapiste. Mehmet Altan, Ahmet Altan, Nazlı Ilıcak. Atilla Taş var, tahliye oldular. 57 gazeteci 3 kez ağırlaştırılmış müebbetle yargılanıyor. Gazetecinin sadece kalemi var onu da 3 kez müebbet ile yargılıyorsunuz. Bu hukuk değildir.”

Kafadan suç uydurdu

Kılıçdaroğlu, ABD’nin FETÖ’nün 17-25 Aralık darbe girişimini devraldığı Rıza Sarraf dosyasına ilişkin akla ziyan ifadeler kullandı.

Türkiye’nin kıskaca alınma operasyonu için adeta sevinç çığlıkları atan Kılıçdaroğlu, ABD’ye karşı koymak yerine hükümeti suçlayarak, “Rıza Sarraf çok önemli bir adam. Cumhurbaşkanı gitti, bize verin, tık yok.

Başbakan gitti tık yok, bakanlar gittiler, tık yok. Arkasından 2 sefer nota verdiler, Nerede? diye. Niye bu kadar düşünüyorsun? Rıza Sarraf suç ortağı da onun için. Devlet protokolünde yeri vardı” dedi. (Diriliş Postası)