Kılıçdaroğlu: Koltuk sevdası olanların bu partide yeri yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın karşısına rakip olarak çıkmaya cesaret edemeyen Kılıçdaroğlu Muharrem İnce'nin başarısız olduğunu açıkladı.

1

Bugün istifa edeceği iddia edilen ana muhalefetin lideri Kemal Kılıçdaroğlu, beklenen basın toplantısını düzenledi. Bugüne kadar girdiği her seçimde hezimete uğrayan ve bunu asla kabullenemeyip koltuğu bırakmayan Kılıçdaroğlu, "İstifa yok" diyerek bu seçimde de çizgisini bozmadı, 'Koltuk sevdası olanların partimizde yeri yoktur' dedi.


24 Haziran seçimlerinde cesaret edip Cumhurbaşkanı adayı olamayan CHP lideri Kılıçdaroğlu, merakla beklenen basın toplantısı için kameralar karşısına geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karşısında 8 kez girdiği seçimde hezimete uğrayan, Erdoğan'ın 'İktidar olamazsan istifa edecek misin' sorusunu her zaman cevapsız bırakan ve seçim sonuçlarında 1-2 puanlık artışı büyük bir başarı gibi gören Kemal Kılıçdaroğlu CHP'nin iki katı oy alan AK Parti için 'Seçimi kaybeden iktidar partisi olmuştur' dedi. Her seçim sonrası muhatabı olduğu 'CHP neden başarısız oldu' sorusu üzerine ise Kılıçdaroğlu her zaman yapıtğı gibi yine bir sonraki seçimleri işaret etti.

Terör örgütünün siyasi kolu HDP'yi Meclis'e taşımayı büyük bir marifetmiş gibi gören Kılıçdaroğlu 'Meclis'e renk getirdik' dedi.

İSTİFASI BEKLENİYORDU

Bir gazetecinin "İstifa edecek misiniz" sorusuna yanıt veren Kılıçdaroğlu  "İstifa yok. Partimizde koltuk sevdasına yer yoktur' dedi.

(güneş)