Kılıçdaroğlu istifa edecek mi? CHP yandaşı Portakal'dan MYK iddiası

Terör örgütü PKK'nın siyasi kanadı HDP ile ittifak kuran 7'li koalisyonun cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hem milletvekili hem de cumhurbaşkanı seçimlerinde adeta hezimete uğradı. Başından beri Kılıçdaroğlu'nun adaylığına itiraz eden CHP tabanı, yenilginin ardından ''istifa'' çağrıları yaptı. Kılıçdaroğlu'nun istifa edip etmeyeceğine ilişkin konuşan CHP'ye yakınlığıyla bilinen Fatih Portakal, Kılıçdaroğlu'nun istifa etmeyeceğini, MYK'yı değiştireceğini iddia etti.

CHP yandaşı Fatih Portakal, Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifa etmeyeceğini, MYK'yı değiştireceğini iddia etti.

Hem 14 Mayıs hem de 28 Mayıs seçimlerinde adeta bozguna uğrayan ve CHP tabanından tepki çeken Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifa edip etmeyeceği merak konusu oldu.

CHP yandaşı gazeteci Fatih Portakal, Kılıçdaroğlu'nun tüm tepkilere rağmen CHP Genel Başkanlığından istifa etmeyeceğini iddia etti. Portakal, Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkanlık'tan ayrılmayacağını, CHP Merkez Yürütme Kurulu'nu değiştireceğini söyledi.

Portakal CHP'nin kanalı Sözcü TV'de şöyle konuştu:

"Ne çıkacak derseniz hiçbir şey çıkmayacak. CHP yoluna aynen devam edecek. Bu bilgiyi de size vereyim. Perşembe günü ne yaşanacağını öğrenin. Kılıçdaroğlu görevinde kalıyor. 'Benim arkamda kalın, benimle yürüyün' demiş, diğerleri de 'tamam' demişler. MYK'nın büyük kısmı gidiyor. Aday olarak gösterdiği adalet bakanı yapacağı Muharrem Erkek, Ahmet Akın enerji bakanı yapacaktı, Bülent Kuşoğlu çalışma bakanı olacağı söyleniyordu. Veli Ağbaba, Faik Öztrak, Ali Mahir Başarır gibi isimlerle destek isteyecek. MYK değişiyor kendisi değişmiyor."