Kılıçdaroğlu için çember daralıyor

Danışmanları Fatih Gürsul ve Murat Aksoy ile yardımcısı Enis Berberoğlu’nun ardından CHP liderinin avukatı Celal Çelik, dün FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı FETÖ’nün avukat yapılanması kapsamında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik hakkında gözaltı kararı verdi. Çelik ‘Fetullahçı Terör Örgütü’ üyeliği suçundan Ankara’daki adresinde gözaltına alındı. Çelik’in MİT TIR’ları sürecinde Kılıçdaroğlu’nun ByLock’tan tutuklu başdanışmanı Fatih Gürsul’la yoğun irtibatı olduğu tespit edildi. Gürsul’un ‘kırmızı’ listede ByLock kullanıcısı olduğu tespit edilmişti. Çelik’in STV, Bugün gibi kanalların Digitürk’ten çıkarılmasının ardınadan aboneliğini iptal ettirdiği belirlendi. 

FETÖ KANALLARINI SAVUNDU

Çelik’in Digitürk görevlisiyle iptal nedeni hakkında yaptığı görüşmede FETÖ kanallarını savunarak, “Digitürk’ün kanalları kapatmış olması benim için problem. Savcı size böyle bir talimat veremez. O yüzden üyeliğimi iptal ettireceğim” dediği soruşturma dosyasına yansıdı. Kılıçdaroğlu, Samsun’da Şehit Piyade Uzman Onbaşı Ramazan Taşkın’ın cenazesine gönderilen CHP çelenkleri şehit yakınları tarafından istenmeyip boş bir bahçeye atılınca Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı’na şehit yakınları hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Kılıçdaroğlu’nun şikayet dilekçesini adına avukatı Celal Çelik’in yapmıştı.

GÖREVİ TV’LERDE BYLOCK DELİLİNİ İTİBARSIZLAŞTIRMAKMIŞ!

Soruşturmada önemli bir iddiada bulunuldu. CHP Genel Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik’in terör örgütü FETÖ adına çeşitli televizyon programlarında gizli haberleşme programı ByLock’un yeterli bir delil olmadığı yönünde itibarsızlaştırma propagandası yaptığı savunuldu.

Tek diyebildiği ‘akıl tutulması’ 

Avukatının gözaltına alınmasının ardından bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu, “Bugün yapılanlar demokrasi adına yüz karası şeyler. FETÖ ile mücadele adı altında yapılan mücadele sadece ve sadece FETÖ’ye destek mücadelesidir. Yargıtay’da FETÖ’nün egemen olduğu günlerde istifa etmek zorunda kalan bir avukat. FETÖ’nün oradaki egemenliğine isyan edip istifa eden bir insan. Akıl tutulması var, ne diyebilirim” ifadelerini kullandı. 

Çevresindeki isimlere deşifre

Fatih Gürsul tutuklandı

Kılıçdaroğlu’nun danışmanı Fatih Gürsul’un ByLock yazışmaları ortaya çıkmıştı. Gürsul’un MİT TIR’ları olayındaki jandarma sivil imamlarından Süleyman Gürbüz’le irtibat halinde olduğu tespit edildi.

Enis Berberoğlu’na 25 yıl

CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu’nun Can Dündar’a MİT TIR’ları fotoğraflarını servis eden isim olduğu iddia edilmiş, tutuklanan Berberoğlu 25 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Murat Aksoy darbeyi bilmişti

Kılıçdaroğlu’nun danışmanlarından Murat Aksoy da FETÖ’nün medya ayağı davasında tutuklu yargılanıyor. Aksoy, 15 Temmuz öncesindeAnkara’da darbe seçeneğinin masada olduğunu söylemişti.