Kılıçdaroğlu devri kapandı

CHP Genel Başkanlığı'nı Özgür Özel'e kaptıran Kılıçdaroğlu, 13 yıl boyunca otur- duğu koltuğu devretti. Özel, devir teslim töreni öncesi Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti.

Hafta sonu yapılan CHP 38. Olağan Kurultayı'nda genel başkanlık seçimini kazanan Özgür Özel, dün yapılan tören ile görevi Kemal Kılıçdaroğlu'ndan devraldı. Özgür Özel'in koltuğa oturması ile CHP'de yeni bir dönem resmen başladı.

Genel Başkan Özel, eşi Didem Özel ile Kılıçdaroğlu'nu Ankara Çukurambar'daki evinde ziyaret ederek bir süre görüştü. Kılıçdaroğlu, Özel'i kapıda karşılayarak, kameralara görüntü verdi. Çıkışta da Kılıçdaroğlu tarafından uğurlanan Özgür Özel, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Sayın Genel Başkanımızı ve değerli eşlerini evlerinde ziyaret ettik. Bundan sonra da ilerleyen süreçte Sayın Genel Başkanımızın tecrübesi, birikimi, önümüzü açacak" dedi. Kılıçdaroğlu çifti tarafından son derece sıcak karşılandıklarını vurgulayan Özel, Kemal Kılıçdaroğlu'na nezaketinden ötürü teşekkür etti.

45 DAKİKA GÖRÜŞTÜLER

Özel, TBMM'deki mazbata töreninin ardından Söğütözü'ndeki parti genel merkezine geldi. Kemal Kılıçdaroğlu, Özel'i gelişinde kapıda karşıladı. Özel ve Kılıçdaroğlu daha sonra partililerin alkışları arasında devir teslim için makam katına çıktı. Özel, burada basına kapalı yapılan törenle görevi Kemal Kılıçdaroğlu'ndan devralarak genel başkanlık görevine başladı. Görüşmenin 45 dakika baş başa, 15 dakika da heyetler arasında gerçekleştiği bildirildi. Devir teslimin ardından Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu'nu partililerin alkışları arasında aracına kadar uğurladı.

Genel Merkez'de devir teslim töreni düzenlendi.

O TWEET ÇOK AĞIRIMA GİTTİ

Kemal Kılıçdaroğlu, kurultay sürecini Sözcü'ye anlattı. Kılıçdaroğlu, ilk tur seçiminin ardından Özel'in elini kaldırarak genel başkanlığını ilan edeceğini ancak İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yakın bir Twitter hesabından yapılan paylaşım nedeniyle vazgeçtiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, "@ekremedit hesapbından sanki bunu bir talimatla yapıyormuşum gibi tweet atıldı. Çok ağırıma gitti" dedi.