Kılıçdaroğlu CHP’lileri çantada keklik görüyor

Daha yerel seçim için strateji belirleyemeyen CHP’de genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti’yi milletin oyunu çantada keklik görmekle eleştirdi. Ancak CHP’liler 3 aydır koltuk kavgası yaparken; AK Parti, 24 Haziran’ın ertesinde yeni seçim çalışmalarına başlamıştı.

1

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “AK Parti’nin milletin oyunu çantada keklik gördüğünü” söyledi. Ancak Kılıçdaroğlu, AK Parti’nin 24 Haziran Seçimleri’nin hemen ertesinde 31 Mart 2019’daki yerel seçimler için hazırlıklara başladığını unuttu. Kılıçdaroğlu, başında bulunduğu CHP’nin ise yaklaşık 3 ay boyunca ‘koltuk kavgası’ yaptığını da görmezden gelerek, “Türk insanının oylarını çantada keklik görüyorlar” eleştirisinde bulundu. Öte yandan Kılıçdaroğlu’nun CHP’si ise hâlâ yerel seçim stratejisi belirlemedi. Buna rağmen AK Parti’yi müsrif bir tüccara benzeten Kılıçdaroğlu, “Her ne yaparlarsa yapsınlar millet onları seçmek zorundaymış gibi sorumsuzca davranıyorlar” diye konuştu. Buna rağmen, CHP’de yenilik isteyen muhalifleri, koltuk sevdalısı olarak ilan eden, kendisini de başarılı gören Kılıçdaroğlu, AK Parti’den “müsrif tüccar” diye bahsetti.

KILIÇDAROĞLU’NUN TUTARSIZLIK SİYASETİ

Parti için muhaliflerin başını çektiği Muharrem İnce’yle 24 Haziran’dan bu yana ‘başkanlık’ kavgası yapan Kılıçdaroğlu, bunun yanında sandıkları boykot etmeye hazırlanan CHP’liler için de “Öyle bir lüksleri yok. AK Parti’ye mi gidip oy verecekler. Elbette CHP’ye destek olacaklar” demişti. Dolayısıyla Kılıçdaroğlu, AK Parti’yi suçladığı “Oyları çantada keklik görüyorlar” tepkisini adeta başlı başına kendinden biliyor gibi bir tavır takındı. Kılıçdaroğlu bir yandan İnce’yi ‘genel başkanlık’ makamının etrafında bir tehdit olmaktan uzaklaştırmak isterken, öte yandan seçmenlerin tercih haklarına ipotek koyarak, “Elbette CHP’yi destekleyecekler” iddiasında duruyor. 2010’dan beri ana muhalefet partisinin başında olan bu süre boyunca tam 10 seçim kaybeden Kılıçdaroğlu, kendisine yönelik eleştirileri ise ‘makam’ hırsı olarak kabul ederek, yaşattığı hezimetleri “başarı” olarak savunuyor. Çankaya’daki genel merkez önündeki istifa protestolarına da kulağını tıkamış görünüyor.

(Dirilişpostası)