Kılıçdaroğlu çatışmayı anlattı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Artvin'de CHP konvoyunun saldırıya uğramasını 24'te canlı yayında anlattı

1

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu 24'e saldırı anını anlattı. Kılıçdaroğlu, "24 ailesine selamlarımı saygılarımı sunuyorum. Çok teşekkür ederim. Şu anda Şavşat'ta Kaymakam beyin odasındayım. Helikopterin gelmesini bekliyorum. Programımıza devam edeceğim." 

AKŞAM Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Kelkitlioğlu'nun canlı yayında, "Sayın Genel Başkan terör örgütlerinin eylemleri karşısında sizin kararlı tutumunuz çok önemli" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, "Elbette hep beraber teröre karşı ortak görüş sergilemek durumundayız. Siyasi görüşlerimiz farklı olabilir, terör insanlık suçudur, bunun bir vatan görevi olduğunu kimse unutmaması lazım. Hepimiz bu mücadeleyi ortaklaşa sürdürebilirsek terörü bu güzel ülkeden atmış oluruz" dedi.

Kelkitlioğlu şöyle konuştu, "Sayın Genel Başkan 15 Temmuz gecesi sizin de kararlı bir şekilde karşısında bulunduğunuz bir gece yaşandı. Bu olayın o gecenin bir yansıması olarak değerlendirebiliriz"

"TERÖR KİMDEN GELİRSE GELSİN ORTAK DURUŞ SERGİLEMEMİZ GEREKİR"

CHP Genel Başkannı Kemal Kılıçdaroğlu açıklamasında, "Bu söylediğiniz güçlü bir ihtimal. Elimizde bir delil yok ama güvenlik güçlerimiz bir değerlendirme yapıyor. Hep birlikte, terör kimden gelirse gelsin PKK, FETÖ, DHKPC, IŞİD teröre karşı ortak duruş sergilememiz gerekir. İnşallah böylece terörü temizlemiş oluruz." dedi.