Kılıçdaroğlu köşeye sıkıştı, olağanüstü kurultay için imza veren delegeleri vazgeçirmek için telefonlara sarıldı

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun kurmayları, olağanüstü kurultay için imza veren delegeleri vazgeçirmek için telefonlara sarıldı. Üst düzey görev vaatleriyle ikna edilemeyen delegelere tehdit yağıyor.

1

Milyonlarca seçmen 24 Haziran’da Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimi için sandık başına gitti. Cumhuriyet Halk Partisi büyük bir hezimet yaşarken, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, kaybettiği seçimlere bir yenisini daha ekledi. CHP’nin cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce, partisinden fazla oy aldığını öne sürerek genel başkanlık koltuğunu istedi. 

ANKET BAHANESİYLE ARIYORLAR 

Parti içi muhalefet Kılıçdaroğlu’nu ‘istenmeyen adam’ ilan etti. CHP’lilerin tüm çağrılara rağmen Kılıçdaroğlu’nun seçimli olağanüstü kurultay kararı almamasının ardından İnce’yi destekleyen delegeler imza toplamaya başladı. Kılıçdaroğlu ve kurmayları, muhaliflerin yeterli imzaları toplayamayacağı şeklinde açıklamalarda bulundu. Ancak ‘Değişimci’ cephe, kurultay için gerekli 625 imza barajının aşılacağını ve 700 civarında delege imzasının toplanacağını açıkladı. CHP’de ortalık toz duman oldu. Her geçen gün büyüyen isyan dalgası, CHP Genel Merkezi’nde deprem etkisi yaptı. Büyük panik yaşayan Kılıçdaroğlu’nun A Takımı hemen harekete geçti. Telefonlara sarılan genel başkanın kurmayları, delegeleri tek tek aradı. ‘Anket’ bahanesiyle ‘ikna’ görüşmeleri yapan Kılıçdaroğlu’nun en yakınındaki isimler, delegelere üst düzey görevler vaat etti. 

BELGELERLE İSPAT EDİLECEK 

Delegelerden olumsuz cevap alan Kılıçdaroğlu’nun kurmayları, tehdit ve şantaja başvurdu. Delegelerin özgür iradesini gasp etmek isteyen Kılıçdaroğlu yönetiminin, ‘muhalif’ kanat büyük tepki gösterdi. Parti yönetimini tehdit ve şantaja başvurarak delegelerin imzalarını geri çekmesi için kurduğu baskının ortalığa saçılması bekleniyor. Kurultay talep edenler, parti yönetiminin kirli yüzünü ses kayıtları ve belgelerle ortaya çıkarmaya hazırlanıyor. Partiye yakın medya kurumlarına açıklamalarda bulunan ve isimlerini şimdilik vermeyen CHP’li isimler, ‘Hepsini ifşa edeceğiz’ ifadelerini kullandı. 

PARTİDE İSYAN BÜYÜYOR 

İnce'ye yakınlığından dolayı 24 Haziran seçimleri öncesi CHP'den uzaklaştırılan Mustafa Balbay, partinin kurultaya gitmesi gerektiğini belirtti. CHP'nin kuruluş günü olan 9 Eylül'ü işaret eden Balbay, “Parti önüne bakıp yürümeli. Genel başkanımız ve CHP Genel Merkezi'ndeki arkadaşlarıma sesleniyorum; bu partiye acıyın bu tartışmaları bitirin” ifadelerini kullandı. “120'yi geçmez dediler şimdi 500'ü bulmadı diyorlar” diyen Balbay, en kısa sürede kurultaya gidilmesi gerektiğini savundu. Gazetecilerin kurultay sorusuna sinirlenerek, “İnsanlar geçim derdinde, birileri koltuk derdinde” açıklaması yapan Kılıçdaroğlu'na partisinden de tepki geliyor. CHP Milletvekili Özcan, “Korku dağları sarmış” yorumu yaptı ve delegeleri tehdit eden Kılıçdaroğlu'na tepki göstererek, “Bu yüzden değişim istiyoruz” dedi. Selin Sayek Böke de Kılıçdaroğlu’na çekilmesi çağrısında bulundu. 

(Günes)