Kendi kültür inşamızı özgüvenle yapmak zorundayız 

“Kemankeş Türk Okçuluğu” sergisinin tanıtım iftarında konuşan Bilal Erdoğan “Sadece spor alanında değil, her alanda kendimize ait bir kültür inşasına özgüvenle soyunmak zorundayız” dedi. 

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Okçular Vakfınca düzenlenen “Kemankeş Türk Okçuluğu” sergisinin tanıtımı, iftar programıyla gerçekleştirildi. Okçular Vakfında gerçekleşen iftar programına katılan Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi ve Dünya Etno Sporları Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, çocukluğunun vakfın bulunduğu bölgede geçtiğini ifade ederek, şunları söyledi: Burayı küçükken bir yıkık minare, bir yıkık top sahası, eski mutfak binasından ibaret bir gecekondu bölgesi olarak anlıyorduk ama sonra basit bir inşa faaliyeti olmadığını anladık. 

Her alanda dönüşüm

Sadece spor alanında değil, kültürün her alanında, edebiyatta, müzikte sanatın bütün dallarında, estetik anlayışımızda, mimarimizde perspektifimizi yeniden inşa etmek, kendimize ait bir kültür inşasına özgüvenle soyunmak zorundayız. 

Geleceğimiz daha güvende 

Artık yeni yetişen nesillerimizde bizden öncekilere oranla çok daha iyi bir özgüven var ve geleceğe çok daha güvenle baktıklarını görüyorum. İşte bu özgüven bizim yeniden kültürümüze sahip çıkmamızı, kendimizi yeniden tanımamızı ve geleceği daha ciddi bir şekilde, kendi ayaklarımız üzerinde durarak inşa etmemizi sağlayacaktır.