Kendi kadrosunu kendi yetiştirdi

16‘ncı yaşını kutlayan AK Parti, kendi kadrolarını yetiştirdi. Partinin ilk yıllarında gençlik kollarında görev alan isimler bugün önemli üst düzey görevlere atandı.

OSMAN NURİ CERİT

Türk siyasi tarihine önemli başarılar imza atan AK Parti, kendi kadrolarını yetiştirme konusunda da örnek oldu. Gençlik kollarından gelen bir çok isim Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kurmay kadrosunu oluşturan MYK'ya ve MKYK'ya girmeyi de başardı. 

AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, Genel Başkan Yardımcıları Hamza Dağ ve Çiğdem Karaaslan Gençlik Kollarından yetişen isimlerin başında geliyor. Genel Sekreter Fatih Şahin, AK Parti'nin kuruluş yıllarından itibaren Gençlik Kolları Genel Sekreterliği ve Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığı görevlerinde bulundu. AR-GE’den sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, 2008’de AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları 3. Olağan Kongresinde, İl Gençlik Kolları Başkanı seçildi. AK Parti’nin Çevre Şehircilik ve Kültür’den sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan ise 2005'te Gençlik Kolları’na 2006’da ise MKYK’ya getirildi. 

Yeni nesille 2053’e

AK Parti’nin gençlik kollarında yetişmiş isimler, en yetkili karar organı MKYK’da yer aldı. MKYK üyesi Asuman Erdoğan, 2008 yılında AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları MKYK üyeliğine, 2009 AK Parti Olağan Genel Kongresi’nde MKYK üyeliğine seçildi. İsa Sinan Göktaş ise 2010’da Kadıköy İlçe Başkanlığı görevine atandı. Bu yıl Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığını yürüttü.

En genç Rümeysa

MKYK üyelerinden Mustafa Köse de siyasi yaşamına AK Parti Antalya Gençlik Kolları'nda başladı. MKYK’nın en genci Rümeysa Kadak, 1996 doğumlu. Kadak tıpkı Yasemin Atasever gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeniden partisinin başına döndüğü, AK Parti’nin 3. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi.