Kemal’in takımı dışında hep birlikte Afrin’e

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin’e gitmek istediğini söyleyen esnafa “Kemal’in takımı dışında” herkesin götürüleceğini söyledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’dan Ankara’ya döndükten sonra Beştepe’ye giderken İskitler’de lastikçi esnafını ziyaret etti. Erdoğan, esnafın ricası üzerine hasta olan bir vatandaşla telefonda görüşerek acil şifa dileğinde bulundu.

HAZIRIZ BAŞKANIM

Esnafın hep bir ağızdan “Bizi de götür Afrin’e başkanım. Hazırız. Allah’ın izniyle canımızı da veririz. Askerlerimize gece gündüz dua ediyoruz” sözleri üzerine Erdoğan, “Evvelallah Kemal’in takımı bir tarafa herkes ‘Bizi de Afrin’e götür’ diyor. Bu millet nasıl 15 Temmuz’da meydanlara dedik,  herkes meydanlara döküldü. Şimdi de Afrin dediğimiz anda bu millet hazır” dedi. Bunun üzerine dükkânda bulunan esnaf, “Hazırız başkanım” diye Erdoğan’a karşılık verdi. Erdoğan, ziyaretin ardından Beştepe’ye geçerek Makedonya Başbakanı Zoran Zaev’i kabul etti.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara İskitler’de bir lastikçi dükkanını ziyaret etti. 

Duyan dükkâna koştu 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyareati sırasında bir vatandaş, “Evimizde altı canımız  var, altısı da feda olsun. Yolunuza feda olsun, bu vatana, bu millete, bu dine,  herkese feda olsun” dedi.  Bir süre sonra dükkanda kalabalık artmaya başladı. Erdoğan’ın geldiğini duyan çevre esnafı ve vatandaşlar dükkanı doldurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ziyaret sırasında iki vatandaşla da ayrı ayrı  telefon görüşmesi yaptı.  Ziyaretin ardından dükkandan ayrılan Erdoğan, “Reis bizi Afrin’e  götür”, “Vur vur inlesin PKK dinlesin” şeklindeki ezahüratlarla uğurlandı.