Kemal Kılıçdaroğlu Artvin Ardanuç çatışma son dakika haberleri

Artvin'de CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna silahlı saldırı düzenlendi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ nun konvoyuna Artvin’ in Şavşat ilçesinden Ardanuç ilçesine gittiği sırada Yanıklı Köyü yakınlarında ateş açıldı.

Kemal Kılıçdaroğlu Artvin Ardanuç silahlı çatışma son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna Artvin’e giderken Ardanuç İlçesi yakınlarında ateş açıldı. Kemal Kılıçdaroğlu, Artvin programını gerçekleştirmek için uçakla Kars’a geldi. Buradan karayoluyla Artvin’in Şavşat İlçesi’ne geçen Kılıçdaroğlu, ilçe merkezinde halka hitap etti. Artvin’e gitmek üzere yola çıkan CHP konvoyu, Ardanuç İlçesi yakınlarına geldiğinde, konvoya ateş açıldı. Kılıçdaroğlu’nun korumaları hemen harekete geçerek karşılık verdi. Çatışma devam ederken, güvenlik güçleri ateş açanların yakalanması için çalışma başlattı. Bu arada Kılıçdaroğlu'nun danışmanlarından biri saldırı olmadığını güzergahta konvoyun geçişi sırasında çatışma çıktığını ifade etti.

CHP lideri Kılıçdaroğlu telefonla canlı yayına bağlandı

Artvin'deki saldırı sonrası CHP lideri Kılıçdaroğlu telefonla CNNTürk canlı yayınına bağlandı.

Kılıçdaroğlu, "Şu anda benim açımdan bir sorun yok. Çatışma bölgesinden çıkardılar. Karayolları binasındayım. Herhangi bir sorun yok. Çatışmanın olduğu bir alanda galiba olumsuz tablo yaşadık. Güvenlik güçleri süratle önlemlerini aldılar, bizi o alandan çıkardılar. Benim açımdan kaygı yok. Umarım güvenlik güçleri açısından da bir sorun olmaz" dedi. 

CHP'den ilk açıklama geldi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna Artvin’in Şavşat ilçesinden Ardanuç ilçesine gittiği sırada Yanıklı Köyü yakınlarında ateş açıldı. Kılıçdaroğlu'nun danışmanının CNNTürk'e verdiği bilgiye göre konvoy güzergahında çatışma çıktı. Kılıçdaroğlu güvenlik gerekçesiyle aracında bekletiliyor. Durumu iyi.

"Ön tarafta yaralılar olduğu belirtiliyor"

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, "Kemal Kılıçdaroğlu konvoyun önünden sık sık silah sesleri duyduk. Ön tarafta yaralılar olduğu belirtiliyor. Kemal Kılıçdaroğlu'nun durumunun iyi olduğu belirtiliyor" açıklaması yaptı.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, saldırıya ilişkin şunları söyledi:

"Genel başkanımızın bugün Artvin'de belediye açma töreni ve vatandaşlarla buluşması vardı. Ormanlık alandan kendisine ateş açılmış. Korumalar karşılık vermiş. Genel başkanı güvenli bir bölgeye almışlar ama çatışma devam ediyormuş. Yaralı yok. Biz de şu anda sinyal kesiciler kullanıldığından ulaşmakta güçlük çekiyoruz. Önemli olan herhangi bir üzücü olay yaşanmaması ama vahim bir tabloyu ortaya koyuyor."

Bölge muhabiri: Bir asker yaralandı

NTV canlı yayınına bağlanarak bölgeden bilgi veren muhabir, "5 bin kişilik grup Kılıçdaroğlu’nu bekliyor. 1 askerin yaralandığı, grubun, konvoyun Şavşat’a geri döndüğü söyleniyor. Konvoydan önce jandarmayla sıcak temas kuran bir grup var. Orada bir yaralanma var. Konvoy 3-4 kilometre ötede bekletiliyor" diye konuştu.