KCK 6-8 Ekim talimatını Kobani sınırında verdi

Kobani iddianamesindeki tanık ifadeleri, KCK'nın Demirtaş'a Kobani dönüşü sınırda talimat verdiğini ortaya koydu.

Kobani bahanesiyle 6-8 Ekim 2014’te düzenlenen eylemlere ilişkin eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile eski bazı HDP milletvekillerinin de aralarında bulunduğu 108 şüpheli hakkındaki iddianamede gizli tanık Mahir, Demirtaş’ın “sokak çağrısı” öncesinde KCK’dan talimat aldığını söyledi.

HEYETLE GİTTİLER

İfadede şunlar yer aldı: “Eylül 2014 sonlarına doğru KCK Türkiye sözcülüğü Demirtaş’la görüşerek, halkın Kobani’ye sahip çıkması çağrısı yapmasını istedi. Demirtaş heyetle Kobani’yi ziyaret etti. Dönüşte sınıra yakın bölgede KCK Türkiye sözcülüğünde bulunan Mazhar Öztürk, Cihan Ekin ve Ferhat Aksu ile görüştü. İlk etapta Demirtaş tek başına yapmak istemedi. Hukuki anlamda sorumlu olacağını biliyordu. Ancak baskıyı göze alamadığından, KCK Türkiye sözcülüğünün yapmasını istediği açıklamayı yaptı.”

HDP’Lİ VEKİL ANLATTI

Şüphelilerden HDP’li eski milletvekili İbrahim Binici ise Kobani ile ilgili “Eylemlerin ve ölümlerin PKK tarafından organize edildiğini söyleyebilirim. Ben şiddetin her türlüsüne karşı duran bir kişiliğe sahibim” diye konuştu.

GÜLTAN KIŞANAK’I ÖCALAN ADAY YAPTI

Kobani iddianamesi tanıkları HDP’lilerin PKK ile bağını anlattı. Tanıklardan biri “Gültan Kışanak’ın, 2014’te Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesi, Öcalan’ın talimatı doğrultusunda oldu” dedi. Bir tanık da “Eski milletvekili Ayla Akat Ata, kadro örgüt mensubudur” bilgisini verdi. Bir tanık, “Ayhan Bilgen KCK Türkiye sözcülüğünün önerisi ile Kars Belediye Başkanı olarak aday gösterildi” dedi.