'Kayıt dışı aktörler var'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz, “Seçim işleri yolsuzluğu yapıldı. Kayıt dışı aktörler var. Bu sadece CHP’ye gönül verenler tarafından yapılacak bir iş değil. İstanbul seçimleri baştan sona şüphelidir” dedi. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, partisinin genel merkezinde medya kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle bir araya gelerek seçim ve itiraz sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu: 

"LEHİMİZE OY SAYISI: 5 BİN 594" 

‘’Sadece geçersiz oy sayımıyla AK Parti lehine düzeltilen oy 5 bin 594. Maddi hata düzeltimi tüm oyların sayımına ilişkin düzeltmeler yapıldı. İstanbul’daki bütün sandıkları baz aldığımızda sadece yüzde 10’u sayıldı.” 

"KANUNSUZLUK YAPILDI" 

2 Nisan’da fark 24 bine inmiş. 5 Nisan’da 18 bine, 8 Nisan’da 15 bin civarında. Bugün itibariyle 13 binli rakamları telaffuz ediyoruz. Bizim de bir parça kusurumuz vardı. Ortada kanunun dışına çıkan seçim günü fark edemeyeceğimiz bir takım kanunsuz işlemler yapıldı. Bu işi CHP kurguladı iddiasında değilim. CHP’ye de düşen bu kadar kanunsuz iş ve işlemleri onların da takip etmesidir. 

"CHP’YE YARASIN DİYE YAPILDI"

“Bu iş CHP’ye ve Ekrem İmamoğlu’na yarasın diye yapıldı. Bu kadar şüpheyle bu seçimin arkada kalmasına hiçbir partinin razı olmaması gerekir. Organize usulsüzlük var. Seçim işleri yolsuzluğu yapıldı. Biz seçim sistemine güveniyoruz. Partilerin denetimine uygun olmayan alanda bir şeyler oldu.” 

"19.623’Ü KAMU GÖREVLİSİ DEĞİL"

“Sandık başkanlarından kamu görevlisi olmayan toplam sayı 19 bin 623. İçinde engeli olan kişiler var. Kamudan FETÖ’den ihraç edilen 12 kişi var. Askeri personel diye 32 kişi tespit ettik. Ama asker değil. İşsiz olanlar, aşçı hademe, belediye işçisi… Sandık başındaki işlerden kaynaklanan ve o verilerin YSK sayfasına yanlış/kasten girilmesi sebebiyle ortaya çıkan rakamlar var.”

"2 BİN 308 KISITLI TESPİT ETTİK" 

2 bin 308 kısıtlı tespit ettik. Bin 229 ölü, 10 bin 290 cezaevi seçmeni, 236 yerlerim yeri cezaevi olan cezaevi seçmeni 5 bin 287 de hükümlü olmasına rağmen seçmen listelerinde yer alanlar. 10 bin 290 kişi cezaevinde seçmen ve oy kullanmış. Kısıtlıların yerine de oy kullanılmış olabilir. 100-150 arası kayıp oy ve pusula var.  

"5 BİN 388’İ MÜHÜRSÜZ"

Bu seçimlerin temelini sandık döküm cetvelleri oluşturur. Cetvellerden 5 bin 388’i mühürsüzdür, 694’ü imzasızdır, 214’ü boştur, 498 tanesi eksiktir, 919 tanesinde rakam yoktur, bin 335 tanesinde eksiklikler söz konusudur. 10 bine yakın sayım döküm cetveli sorunlu.” 

"İSTANBUL ŞÜPHELİDİR’" 

“Kanun dışına çıkılan her hadise seçim işleri yolsuzluğuna girer. İstanbul seçimleri baştan sona şüphelidir. Gelin seçimi şaibeden arındıralım. Bu yolsuzluğu arındırmak YSK’ya aittir.” 

"İMZALAR ÖNCEDEN ALINDI"

“İmzalar sandık kurulu başkanları tarafından önceden alınıyor. Yine usulsüz… Sandık başkanı diyor ki, bu imzaları önce atalım, hızlıca yapalım vakit harcamayalım diyor. Fatih, 3183 nolu sandık. Bizim aldığımız oy 116, CHP 151. Tutanakta da sorun yok, verileri giderken AK Parti’ye sıfır yazılıyor. Olacak iş değil."

24 Haziran öncesi kurgulanmış 

“Büyükçekmece Belediyesi’ndeki Mehmet Özgür Samanlı adında bir işçi, 28 Mart 2017’de ilçe nüfus müdürlüğünde görevlendiriliyor. Bu kişi 7282 kişiyi seçmen kaydı yaptı. 24 Haziran’da seçmen olup da 31 Mart’ta seçmen olmayan 3349 kişi var. 24 Haziran’da seçmen olup da 31 Mart’ta başka ilden 4 bin kişi var. Burada 24 Haziran seçimleri öncesinde başlayan bir kurgu var. 24 Haziran seçimlerin en fazla bir milletvekiline etki edebilirlerdi. İstanbul el değiştirsin diye ne kadar imkan varsa hepsini o güne hazırladılar. Beyin takımı kimse orada bütün güçleri birleştirmeyi becermiş.” 

YSK kararından sonra suç duyurusu

YSK, kararını olumlu da olumsuz da verse atacakları adımlar olduğunu kaydeden Yavuz, “Kesinlikle bunları tek tek belirleyeceğiz. Seçim güvenliğini zedelemeye hiç kimsenin hakkı yoktur. Kim olursa olsun, isterse babamızın oğlu olsun suç duyurusunda bulunacağız.” ifadelerini kullandı.