'7’den 70’e öldürdü hala da öldürüyor'

Aliya İzzetbegovic’i anma programında Batı ülkelerine sert eleştirilerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “O yüce insan, Batı’ya benzemektense ölmeyi tercih etti” dedi.

1

Aliya İzzetbegoviç’in her tavrında Müslüman’a has özgüven ve tevazunun bir arada olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kutlu mücadelesini kavmiyetçiliğin sınırlarına hapsetmemiştir. Batı karşısında eğilmektense, onlara benzemektense ölmeyi tercih edecek kadar asildir. İçimizdeki sözde aydınların Batı karşısında elpençe divan durmayı, Batılı efendilerine şirin gözükmeyi milletine ihanet sayar” dedi.

ÖLDÜRMEDİK BAŞIM DİK 

Erdoğan, “‘Ben Avrupa’ya giderken kafam önümde eğik gitmiyorum’ der. ‘Çünkü çocuk, kadın ve ihtiyar öldürmedik’ derken de sadece ve sadece hakikati haykırır. Çünkü Batı 7’den 70’e öldürdü ve hâlâ öldürüyor” ifadelerini kullandı.

YAMYAMLAR YAŞIYOR 

Medeni Avrupa’nın göbeğinde tam 3,5 yıl boyunca İzzetbegoviç’in yüz binlerce vatandaşının vahşi bir şekilde katledildiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “O, Srebrenitsa’daki tarihin en utanç verici soykırımlarından birine şahit olur. BM’nin güvenli bölge ilan ettiği Srebrenitsa’ya sığınan çoğu kadın ve çocuk 8 bin 372 kişi, Hollandalı askerler tarafından onların yamyamlarına teslim edilir. Hâlâ bu yamyamlar yaşamıyor mu? Yaşıyor. İşte son seçimlerde, Hollandalıların o yamyamlarıyla bizim insanlarımıza nasıl saldırdıklarını gördük” ifadelerini kullandı.

İzzetbegovic icin Fatiha okundu

Anma programına Emine Erdoğan, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi’nin Boşnak üyesi Bakir İzetbegoviç ve eşi Sebiya İzzetbegoviç ile gelen Erdoğan, salondakilerle birlikte Aliya İzzetbegoveic için Fatiha suresini okudu.

İzzetbegovic icin Fatiha okundu

Anma programına Emine Erdoğan, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi’nin Boşnak üyesi Bakir İzetbegoviç ve eşi Sebiya İzzetbegoviç ile gelen Erdoğan, salondakilerle birlikte Aliya İzzetbegoveic için Fatiha suresini okudu.

Vatandaşımı niye köpeğe aratıyorsun!?

Erdoğan: Avrupalı liderlerden Türkiye’yi hedef almayı artık bir tarafa bırakıp, sağduyuya, aklıselime dönmelerini bekliyoruz.

Avusturya’da havaalanında bir Türkiye vatandaşının köpek tarafından aranmasını eleştiren Erdoğan, “Türkiye’ye gelecek olan Batı’daki benim vatandaşıma kalkıyorlar, köpeğe üzerini arattırıyorlar. Böyle bir rezalet olabilir mi? Sen kendin arayamıyor musun, kendin arasana. Bayansa, bayan polisine arat. Niye? Çünkü bunların karakterinde var, bunların cibilliyetinde bu var” dedi. Erdoğan şöyle devam etti: Avrupalı liderlerden de Türkiye’yi hedef almayı artık bir tarafa bırakıp, sağduyuya, aklıselime dönmelerini bekliyoruz. Yabancı düşmanlığını tırmandırmak, kimseye fayda sağlamaz. 

AVRUPA BİZE MUHTAÇ

Türkiyesiz bir Avrupa’nın varacağı yer yalnızlıktır, çaresizliktir. Türkiye, Avrupa’ya muhtaç değildir. Asıl muhtaç durumda olan Avrupa’dır. Giderek kronikleşen sorunlarının reçetesi Türkiye’dir, Türkiye’nin tam üyeliğidir.

Kimsenin oyuncağı değiliz

Erdoğan: Biz, kimsenin oyuncağı değiliz, olmayacağız. Biz, birilerinin keyfine göre muamele edeceği kapıkulu değiliz, olmayacağız. Çünkü biz, tıpkı Bosnalılar gibi kanlarıyla tarih yazan, hürriyetin bedelini, gencecik fidanlarını toprağa vererek ödeyen bir milletiz. 

Gökçek cumartesi gunü istifa edecek

Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, cumartesi istifa edeceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i kabul etti.

Twitter’dan duyurdu 

Gökçek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmesinin ardından istifasıyla ilgili Twitter’dan açıklamalarda bulundu. Gökçek attığı tweetlerde şunları söyledi: “İnşallah cumartesi günü Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi’ni olağanüstü toplayacak ve meclis üyesi arkadaşlara veda edip, istifamı vereceğim.”

Erdoğan’dan mesaj 

Erdoğan, Gökçek ile görüşmesinin ardından Twitter’da görev değişimleriyle ilgili kritik mesajlar verdi. Erdoğan “Bizler bu yola koltuk sevdasıyla değil; hizmet sevdasıyla çıktık. Yerimizi de gençlere bırakmayı düşünmeyenlerden asla olmadık, olmayacağız. Gençlerin sahip oldukları imkânların hakkını vereceklerine gönülden inanıyorum” dedi.

Komsudan güven mektubu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan Büyükelçisi Petros Mavoridis’i kabul etti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki kabulde Mavoridis, Erdoğan’a güven mektubunu takdim etti. Mavoridis’in, beraberindeki büyükelçilik mensuplarını Cumhurbaşkanı Erdoğan’a takdiminin ardından hatıra fotoğrafı çektirildi.

Destici’ye tebrik telgrafı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Büyük Birlik Partisinin 10. Olağan Büyük Kurultayı’nda Genel Başkanlığa yeniden seçilen Mustafa Destici’ye bir telgraf göndererek tebrik etti. Göreve yeniden seçilen Destici, yaptığı konuşmada siyasi sistemin cumhurbaşkanlığı sistemine uygun olarak değişmesini istemişti.

Katar Dışişleri Bakanı Ankara’da ağırlandı

Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani dün Ankara’da Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından kabul edildi. Görüşmelerde iki ülke arasındaki siyasi, ticari ve askeri alandaki

işbirliği konuları ele alındı. Görüşmede ayrıca Körfez krizinin sona erdirilmesi yolunda atılacak adımlar istişare edildi. Erdoğan, görüşmede Türkiye’nin sorunun diyalog yoluyla çözümü için Türkiye’nin her türlü katkıyı vereceğini yineledi.

MYK’da değişim gündemi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün partisinin MYK toplantısına başkanlık yaptı. Toplantının ana gündem maddesi, partideki değişim ve gençleşme süreciydi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, değişim sürecinin hızla ve kararlılıkla sürdürülmesi gerektiğini vurgulayarak yerel yönetimlerin ve belediyelerin yeniden yapılandırılması gereğine dikkat çekti.