Karşımda oturan PKK’lı mı FETÖ’cü mü belli değil 

Zeytin Dalı Harekâtı nedeniyle Türkiye’yi hedef alan AP Raportörü Kati Piri’nin, Adalet Bakanı olduğu dönemde Bekir Bozdağ tarafından bu sözlerle bakanlıktan kovulduğu ortaya çıktı. 

15 Temmuz darbe teşebbüsünün ardından  Avrupa Parlamentosu’ndan Ankara’yı ziyaret eden heyette bulunan Kati Piri’nin o dönem Adalet Bakanı olan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ tarafından Adalet Bakanlığı’ndaki görüşmeye kabul edilmediği ortaya çıktı. Bozdağ’ın heyette bulunmasını istememesine rağmen heyetle birlikte Adalet Bakanlığı binasına gelen Piri’nin salondan çıkartılmasını istediği ve bunun üzerine de Kati Piri’nin Adalet Bakanlığı’ndaki toplantıya katılmadığı ifade edildi.

TERÖRİSTİN  YANINDA DURUYOR 

Bozdağ, katıldığı bir televizyon programında Kati Piri’yi bakanlığa almadığını ifade ederek, “Görüştüğümde karşımda PKK mı oturuyor yoksa Pensilvanya mı oturuyor belli değil. O zaman ben seninle niye görüşeyim. Benimle konuşuyorsun, dinliyorsun, benim dediklerimin hiçbirini yazmıyorsun, terör örgütlerinin her dediği yalanı onları çürütüyorsun, bunlar iftiradır diyorsun, ona rağmen bile bile çürütülen şeyleri de raporlara koyuyorsun. Bu raporun Türkiye’de bir saygınlık uyandırması mümkün değil. Terör örgütlerine destek olanların hazırladıkları raporlarla doğru sonuçlara ulaşılamaz” dedi.

Avrupa Parlamentosu Raportörü Kati Piri, firari FETÖ’cü casus Can Dündar’la birlikte bu ilginç pozu vermişti.