Karamsarlık aşılayanlara inat çağ atlatacak icraatlar

“Milletimiz bizden bahane değil hizmet bekliyor, yüksek hayat standardı bekliyor. Hiçbirimizin bunu boşa çıkarma lüksü yok” diyen Başkan Erdoğan ikinci 100 günlük eylem planını açıkladı. 

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen programda, Cumhurbaşkanlığı ile 16 bakanlığın önümüzdeki 100 gün içinde gerçekleştireceği icraatları tanıttı. “Milletimize verdiğimiz sözleri de gerçekleştirmeye çalıştık. İç ve dış kaynaklı tüm engelleme girişimlerine rağmen hedeflerimize ulaşma konusunda önemli mesafe kat ettik” diyen Başkan Erdoğan şöyle devam etti: 

YARINLARIMIZ AYDINLIK

Kurdaki kısa süreli dalgalanmayı dahi hükümeti yıpratmak için fırsat bilen kifayetsiz muhterislerin heveslerini kursaklarında bıraktık. Birkaç ay öncesine kadar sabah akşam karamsarlık pompalayanlar, bugün adeta dillerini yutmuş durumda. Bizim görevimiz, fildişi kulelerinden millete ahkam kesenlere, insanımıza sürekli karamsarlık aşılayanlara inat, aydınlık yarınlar için mücadeleyi sürdürmektir. 

FIRSAT VERMEYECEĞİZ

Ülkemizin ve milletimizin düşmanlarının operasyon aracı haline dönüşmüş olan çevrelerin sözlerine kulak asmayacağız. Hiçbir kirli planın, hiçbir ekonomik tetikçinin, ülkemizle hedefleri arasına girmesine izin vermedik, vermeyeceğiz. İkinci 100 Günlük Eylem Planımızda yer alan, yaklaşık 24 milyar liralık 454 eylemin bitirilmesini temin edeceğiz. Türkiye gemisinin altını oymaya çalışanlara fırsat vermeyeceğiz. Ülkemizin, milletimizin düşmanlarına kulak asmayacağız. Kirli planların, ekonomik tetikçilerinin, menfaatperestlerin ülkemiz arasına girmeye müsaade etmeyeceğiz. Hakkın ve halkın rızası için gözünü Türkiye’ye çevirmişler için üretmeye devam edeceğiz.   

HAKİM VE SAVCI YARDIMCILIĞI GELİYOR

YARGIDA REFORM: Yargı ve soruşturmadaki hedef süreleri vatandaşlarımıza bildireceğimiz uygulama 1 Ocak 2019’da başlıyor. Hakim ve savcı yardımcılığı müessesini kazandırıyoruz. Hukuk muhakemeleri kanununu yeniden ele alan, yargı sürelerini kısaltan çalışma yapıyoruz. Geciken adalet adalet değildir anlayışı ortadan kalkıyor. 

GENÇLERE KARİYER MERKEZİ: Gençlerimize gelecek iş planlarında yardımcı olmak amacıyla üniversitelerimizin tamamında Kariyer Merkezleri kuruyoruz. Üniversite Mezun İstihdam Edilebilirlik Araştırması’nı tamamlayacak İnsan Kaynakları Ofisince, yurt dışına gönderilecek öğrencilere yönelik ‘Yurtdışı Bursiyerler Vizyon ve Farkındalık Eğitimleri’ başlatılacak. 

81 KENTE ‘İL KARNESİ’: İllerimize verilen hizmetlerin takibi ve tespiti için 81 İl Karnesi Projesi’ni devreye alıyoruz. 

YURT DIŞINDA TÜRKÇE EĞİTİMİ: Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın hizmetine sunulmak üzere 15 adet anadolu okuma evi açılacak. 

GENÇLİK RADYOSU KURUYORUZ 

30 yeni gençlik merkezini daha hizmete alıp 24 saat boyunca 10 milyon vatandaşımıza spor hizmeti sunuyoruz. 

17 dakika projesiyle rol modellerle gençlerimizi bir araya getiriyoruz. Gençlerimizin sesi olacak ‘Aynı Frekanstayız’ adıyla bir Gençlik Radyosu kuruyoruz. 

DİNİ İSTİSMAR EDENLERLE MÜCADELE

FETÖ ve DEAŞ gibi dini istismar eden terör örgütlerine yönelik mücadele kapsamında, yurt içi ve dışında farkındalık faaliyetleri yaygınlaştırılacak. Plan kapsamında 37 ilde 35 cami ile Kur’an kursu, eğitim merkezi ve müftülük hizmet binasının temeli atılacak. 

100 GÜNDE 340 PROJE TAMAMLANDI

“Yaşadığımız onca sıkıntıya rağmen, ilk 100 Günlük İcraat Programı’nda yüzde 97 gibi gerçekleşme performansına ulaştık. İcraat programımızda yer alan 400 eylemden 340 tanesini tamamladık” diyen Erdoğan şöyle devam etti: Projelerimizi kısa zamanda bitirerek milletimize olan vaatlerimizi yüzde 100 gerçekleştireceğiz. Ayrıca 24 milyar liralık 454 eylemi bitireceğiz.

AKM’NİN İHALESİ OCAKTA YAPILACAK

Kültür ve Turizm Bakanlığımız ile 23 ilde 30 kütüphaneyi millet kıraathanesine dönüştürdük. Şanlıurfa Göbeklitepe’nin ziyarete açılması amacının sonuna geldik. Batman, Diyarbakır, Çanakkale, Muğla’da 5 tematik müzeyi açtık. AKM’nin de Ocak ayında ihalesi yapılmak sureti ile hemen temeli atılacak ve dünyaya örnek opera merkezi haline getireceğiz. 

TRT-2 KÜLTÜRÜMÜZÜ TANITACAK

8 külliye ve onlarca cami: İkinci 100 günlük dönemde 8 külliye ve caminin restorasyonu daha tamamlanacak. Çanakkale Hasanmevsuf Şehitliği Tabya ve Bataryaları Çevre Düzenleme ve Ziyaretçi Merkezi açılışa hazır hale getirilecek. 

TRT-2 kültür-sanat ve bilim alanında referans niteliğinde yayıncı olarak yayına başlayacak. 

TRT Belgesel kanalının, uluslararası düzeyde rekabet edebilir kalitede içeriklerle ve yeni yapısıyla yayın hayatına geçmesi sağlanacak. 

598 amatör spor kulübüne malzeme desteği sağladık. 76 yeni yurt binasını hizmete açtık. Yurtları 2002 yılında 186 bin yatak kapasitesiyle aldık, 689 bine çıkardık. 2019’da tamamını karyolaya çevireceğiz. 

FETÖ FİNANSINA DARBE!

Dışişleri Bakanlığımızda FETÖ ve PKK-PYD’nin yurt dışındaki finansman kaynaklarının kesilmesi çalışmalarına hız verdik. Avrupa ülkeleri ve ABD nezrinde diplomatik ilişkiler yürüttük. FETÖ’nün yurt dışı yapılandırılması ve finansal ayağı için yeni adımlar atıyoruz.   

Türkiye-Irak ilişkilerinin geliştirmesine yönelik bir hudut kapısının açılması ve iki havaalanı projesinin Türk firmalarınca üstlenilmesi için girişimler sürdürülecek. Basra başkonsolosluğumuzun Irak makamlarından alınmasını sağladık. 

Rusya ile vize muafiyeti için görüşmelere ivme kazandırıyoruz. 

Münbiç Yol Haritası’nın hayata geçirilme sürecinin tamamlanacak. 

Suriye’de siyasi çözüm bulunmasına yönelik çabalar yoğunlaştırılacak. 

31 KENTE DAHA NARKOTİM 

İçişleri Bakanlığı terör örgütleri, düzensiz göçmen gibi konularla ilgilenmek Ağrı ve Iğdır’ın güvenlik duvarına güvenlik sensörü, kamera ve aydınlatma kurduk.

Mobil plaka tanıma sistemini 614’e çıkardık. 

Uyuşturucu ile mücadele için 81 ilimizi kapsama aldık. 31 ile daha narkotimler kurduk. 

112 merkezlerinin sayısını 42’ye çıkardık.    

Sınırlarımız içindeki, mayın ve patlamamış mühimmat sebebiyle kullanılamayan 1,6 milyon metrekare alanın temizlik çalışmalarını başlattık. 

10 GÜNDE YENİ KİMLİK 

Kimlik, sürücü belgesi için randevuyu 60’tan 10 güne indiriyoruz. 

EĞİTİME DOPİNG GİBİ DESTEK

Temel eğitim ve ortaöğretimde denklik işlemlerinin elektronik ortamda yapılmasını sağlayacak bir sistemin kurulacak.   

Okul öncesi eğitimde derslik ihtiyacının karşılanması için 6 ilde 50 taşınabilir sınıf yapılacak.   

Öğrenci yönlendirme sistemi olan e-portfolyo sisteminde alan indeksleri belirlenecek. 

3600 EK GÖSTERGE 

Mesleki ve teknik eğitim ile ilgili web portalinin oluşturulması ve e-devlete entegrasyonunun sağlanması. 

Öğretmenlerin ek göstergelerinin 3600’e yükseltilmesi sağlanacak. 

Ek ders ücreti karşılığında görevlendirilenlerin ek ders ücretlerinin %100 arttırılması sağlanacak. 

2019 Fuat Sezgin yılı bilim etkinleri düzenlenlenecek.   

47 İLDE 457 OKUL

Yerli ve milli savunma sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi için; ASELSAN, TAİ, HAVELSAN gibi köklü kurumlarla işbirliği yapılacak.   

54 ilde 648 okulun açılışı yapılacak, 47 ilde 457 okulun temeli atılacak. 

2019 Fuat Sezgin yılı bilim etkinleri düzenlenlenecek.

ANAOKULUNDA SPOR 

Vakıfbank Voleybol Takımı dünya şampiyonu oldu, aradım tebrik ettik. Spor eğitimini okul öncesinden başlatacağız.

HER ŞEY SAĞLIK MARKETİNDE

Sağlık market uygulamasını hayata geçirdik. Devlet hastanesi, üniversitede mahalle caddedeki marketten malzemeleri almayacağız. Her şey sağlık markette... Yanlış yapanın canını yakarız. 

Evde sağlık hizmeti alan hasta sayısını yüzde 1,2 milyona ulaştırdık. 

30 OBEZİTE MERKEZİ

Obezite ile mücadele için 30 merkez açıyoruz. 800 adet kara ambulansının alımını tamamlıyoruz. 

2019 yılını yaşlı yılı ilan ederek Uluslararası Yaşlılık ...

Bağımlılık ile etkin mücadele amacıyla sigara bırakma polikliniği sayısının 473’ten 485’e çıkarılacak. 

1 MİLYON DİŞ FIRÇASI

Antibiyotiğin gereksiz kullanımına yönelik kamuoyunun bilinçlendirilmesi sağlanacak. 

Geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamaları için 10 adet yeni klinik çalışma başlatılacak.

1 milyon öğrenciye diş macunu-fırçası seti dağıtılacak.