Karamollaoğlu, barajı geçmek için İlkesizlik İttifakı kurduklarını itiraf etti

24 Haziran’da gerçekleşecek seçim öncesinde Karamollaoğlu, yaptığı çıkışlarla 'ilkesizlik ittifakını' doğruladı. Karamollaoğlu yaptığı açıklamada; idealler, fikirler uyuştuğu için değil ama yüzde 10 barajına takılmamak için bir araya geldik' dedi.

1

 Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, Gonca Tokyol’a yaptığı açıklamada: "CHP, İyi Parti ve Demokrat Parti ile kurdukları ‘sıfır baraj ittifakı’yla ilgili olarak, “İdealler, fikirler uyuştuğu için değil ama yüzde 10 barajına takılmamak için ister istemez bir ittifak meydana geldi” diyerek ilkesizlik ittifakını doğruladı.

PEKİ CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VE PARTİ SÖZCÜSÜ BÜLENT TEZCAN DE DEMİŞTİ?

Tezcan, Kılıçdaroğlu’nun Saadet Partisi ve İYİ Partiyle ilkeler ittifakı doğrultusunda bir ittifaka yeşil ışık yaktığı yönünde haberlerin sorulması üzerine, “Genel başkanımız çok doğru bir şey söyledi. ’Demokrasiyi ayakta tutma, güçlendirme adına ilkeler ittifakı kurabiliriz’ dedi. Yani ilkesiz ittifakı reddediyoruz dedi. Temel sorun ilkelerin belirlenmesidir. Bu da çok zor değildir. Temel anlayış demokrasi, çoğulcu rejim, temel hak ve özgürlüklerin güvence altına alınması, yargı bağımsızlığı adalet ve huzurun tesis edilmesi toplumsal barışın sağlanması gibi 81 milyon vatandaşımızın hepsinin arzu ettiği ve hepsinin yüreğini soğutacak temel meseleler bu ittifakın esaslı ilkeleri olur. Zaten ilkelerin ortak belirlenmesi önemlidir. Kutuplaşmayı, ötekileştirmeyi reddeden bir büyük buluşmayı tarif eden ilkeler belirlenir. Partileri konuşuyor olmak ilkeleri ikinci plana atar. Onun için önce ilkeleri konuşacağız. O ilkeleri kabul eden yapılanmalar ve partiler ittifakın parçası olurlar. Ama önce partileri tartışmak ilkeleri etkisiz hale getirmek olur. Partileri konuşmayacağız" ifadelerini kullandı.

BOZDAĞ: BU İTTİFAK, İLKELER İTTİFAKI DEĞİL, İLKESİZLER VE İLKESİZLİKLER İTTİFAKIDIR

Bozdağ, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Türk siyasetinin hep ahlak ve dürüstlükle güçlendiğini, bundan sonra da ahlak ve dürüstlükle güçlenmeye devam edeceğini ifade ederek, siyasetçileri milletin gönlünde ve seçim sandığında var eden ve güçlü kılanın sahip oldukları ahlak ve dürüstlük olduğunu belirtti.

CHP'nin geçmişte HDP'nin başarısı için dua ettiğini ve destek olduğunu, bugün başkalarının başarısı için duadan ötesini yaptığını ifade eden Bozdağ:

    "15 milletvekilini partisinden istifa ettirip başka partiye transferini sağladı. Bu, siyasi ahlaksızlığın en yeni ve en son örneğidir, açık bir siyasi mühendisliktir. Bu kirli ve ahlaksız icraatıyla CHP yönetimi, Cumhuriyetin kurucu partisi CHP'yi bir başka partiye stepne yapmıştır. Bu operasyon, geçmişte Güneş Motel'de ve 28 Şubat sürecinde kurulmuş vekil pazarının 2018'de tekrarı anlamına geliyor mu, gelmiyor mu? Ne dersiniz? CHP yönetiminin ahlaktan, dürüstlükten uzak bu tutumu, bir aldatmadır, bir hiledir. Bu, adı konulmamış bir ittifaktır. Ama bu ittifak, ilkeler ittifakı değil, ilkesizler ve ilkesizlikler ittifakıdır. Bu ittifak, şeffaf, dürüst, ahlaki ve meşru bir ittifak değildir." demişti.

STAR