'Kapınıza gelene hizmetleri sorun'

AK Parti’nin imza attığı Marmaray, Avrasya Tüneli gibi dev projeleri hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlardan kapısına oy için gelenlere bu hizmetleri sormasını istedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Kongresi’nde açıklamalarda bulundu. 24 Haziran seçimlerine değinen Erdoğan, muhalefet partilerine eleştiride bulunarak, “Gençler sizlere birileri gelince onlara şunu deyin: Hayatınızda Marmaray, Avrasya Tüneli, Osman Gazi Köprüsü yapabildiniz mi? AK Parti iktidarının eseri olmadığı bir yer yok” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: “Daha önce Türkiye’de iktidara gelenler acaba bir Marmaraya yapabildiler mi? Bu kadar büyük hizmetler yapabilmeyi hayallerimize borçluyuz, imanımıza borçluyuz. Sizlerin çağındayken bizim hayallerimiz vardı. Sadece ailemize ilişkin değil, ülkemize, milletimize, ümmetimize yönelik hayallerimiz vardı. Okudukça hayallerimiz ideallerimize dönüştü. Projeleri milletimizle paylaştıkça siyasette önümüz açıldı.” 

CHP ÇÖPLÜKTÜR, PİSLİKTİR

Erdoğan, “Bizim belediye başkanlığımızdan önce Ümraniye çöplüğü patlaması oldu, başta CHP vardı, 39 insanımız öldü. CHP çöplüktür, pisliktir, hava kirliliğidir, susuzluktur. İstanbul’un bizden sonra su problemi olmadı. 16 yılda 3,5 kat büyüttüğümüz bir Türkiye fotoğrafı var. Ne kadar özgür düşünürseniz, kendinize o kadar parlak bir gelecek kurarsınız. Sizin umutlarınız en büyük güç kaynağımızdır” diye konuştu. 

Er oğlu Erdoğan

 Kongrede Cumhurbaşkanı için Ceyhun Çelikten’in söz ve müziğini yazdığı Er oğlu Erdoğan marşı ilk kez çalındı; 

Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım/Hangi çılgın bana zincir vuracakmış, şaşarım/Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner aşarım/Yırtarım dağları enginlere sığmaz taşarım/Kutlu bir toprak/Şanlı bir ecdat/Tarih bizsiz yazılmıyor/
Durmadık biz hiç/Hep yola devam/Hizmet aşkı hiç bitmiyor/Yerlisiyle millisiyle/Vatan millet el ele/Yedi düvel gelse de/Büyük cumhur seninle/Varmak için menzile/Kalktı şaha Türkiye/Biz özünden tanırız/Er oğlu Erdoğan/Yiğit bir anadan doğan/Er oğlu Erdoğan/Zalimlere korku salan/Recep Tayyip Erdoğan/Milletine âşık olan/Recep Tayyip Erdoğan.

Uçak bizim için lükstü 

 Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti’nin hizmetlerinden örnekler verdi: 16 senede 284 bin derslik ilave ettik. Öğretmen sayımız 526 bindi, biz 584 bin öğretmen daha ilave ettik. 131 üniversiteyi daha ülkemize kazandırdık. İnternet altyapımızın geniş bant abone sayısı yoktu, şu anda 69 milyon abone var. Hastane sayımızı 2 katından fazla artırdık, şehir hastaneleriyle standartları yükselttik. 20 bin kilometre bölünmüş yol ilave ettik. Hızlı tren Ankara, İstanbul, Eskişehir, Konya hatlarında çalışıyor. Uçak yolculuğu bizim çocukluğumuzda hayalini 

kurduğumuz lükstü. 

Sonuç 12 seçim gibi olacak 

 Erdoğan TOBB toplantısında şunları söyledi: Bu seçimde ne mi olacak? Bundan önceki 12 seçim ve halk oylamasında ne olduysa o olacak. Milletimiz sandığa gidecek ve tercihini yapacak. Ortaya çıkan sonuca da herkes rıza gösterecek. Milletime sen bize mecbursun ifadesini kullanma saygısızlığı göstermem o ifade satın alınamaz. Birileri 15 vekili bir yerlere gönderebilir, biz yapamayız. Ağlaya ağlaya gittiler, güle oynaya geldiler.

Terörün ağına düşürmeyeceğiz

Gençlere hedefler göstererek, öğütlerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gençlerin hiçbir terör örgütünün ağına düşmesine izin vermeyiz” dedi.

Geçtiğimiz hafta 6 Mayıs’ta İstanbul’da seçim manifestomuzu milletimizle paylaştık. Manifestomuzda gençlerimize de özel bir hitabımız vardı. Tekrar sizlerle paylaşmak istiyorum. Gençler, şahlanışımız ve yükselişimizsiniz. Erdem, irade ve cesaretle Türkiye’yi siz şahlandıracaksınız. Size emretmeyeceğiz, size dikte etmeyeceğiz, sizi kalıplara sokmak için çalışmayacağız. Sadece sizinle birlikte çalışacağız. Yanlışları sizinle birlikte tespit edip düzelteceğiz. Adalet sizinle yükselecek. Eğitim-öğretim sistemimizi sizin beklentilerinizi karşılayacak şekilde geliştireceğiz. Hiçbir terör örgütünün ağına düşmenize izin vermeyeceğiz. Size daha nitelikli imkânlar sunmayı ülkemizin geleceğine yatırım olarak görüyoruz. Eğitim-öğretim hayatınızın ardından edindiğiniz bilgi beceriyi iş hayatına aktarmanıza sağlamak için gereken adımları birlikte atacağız. Farklı lisanlar, güncel gelişmeler, ileri teknolojilerle elbette dünyayı tanıyacaksınız. Bunun yanında medeniyetinizi, tarihinizi de en iyi şekilde öğreneceksiniz. Geçmişini bilmeyen geleceğini inşa edemez.

AK Parti, gençlerin partisi

Seçilme yaşını 18’e indirdiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “AK Parti gençlerin partisidir” dedi.

 Gençlerimize inandığımız için, güvendiğimiz için seçme ve seçilme yaşını 18’e indirdik. Gençler, size inanan AK Parti. Sizinle bu yolda yürüyen AK Parti. Ve yarınların modern Türkiye’sini gençlerle beraber inşa edecek olan yine AK Parti. Seçme hakkına sahip olan gencin, seçilme yeterliliğinin de 

bulunduğuna inandık ve adım attık. Türkiye’de gençlere bizim kadar güvenen, bizim kadar itimat eden bir başka parti yoktur. AK Parti Gençlik Kolları’nın şu anda 1.5 milyon olan üye sayısı, diğer partilerin toplam üye sayılarının bile üzerindedir. Bunun için diyorum ki, AK Parti gençlerin partisidir.