Kapıları açar iyi yolculuklar dileriz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM’nin Türkiye’ye yaptığı mülteci çağrısına tepki gösterdi: Diğer ülkelere de nasihat verin de bir kısım mülteciyi de o ülkelere gönderelim!

ANKARA 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Türkiye Genç İşadamları Konseyi'nin Mariott Oteli'nde gerçekleştirilen Genel Kurul toplantısına katıldı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada özetle şu mesajları verdi: Rejim ve rejim destekçisi ülkeler DAEŞ ve PYD gibi terör örgütlerini sürekli palazlandırıyor. Halep'e yapılan harekat bunun en son örneğidir. Bu harekat bölgeden ülkemize doğru yeni bir göç dalgası başlatmıştır. Sınırımıza gelen kardeşlerimizden durumu acil olanları kabul ettik. Hava harekatı ve saldırılar devam ederse bu sayının 600 bine çıkma ihtimali var. 

EY BM SENİN GÖREVİN NE? 

Peki ey Birleşmiş Milletler, sen ne işe yarıyorsun, senin görevin ne? Şu ana kadar 10 milyar dolara yakın bu mülteciler için para harcamış olan Türkiye'ye bu mülteciler için sen ne kadar destek verdin, 455 milyon dolar. Ayıptır, ayıp... Neymiş "kapıyı aç." Dünyadaki diğer ülkelerin kabul ettiği mülteci sayısı ne kadar? Bazıları 100 tane almış, öbürü 300 tane 500 tane bin tane. Onlara da çağrı  yap.

ALNIMIZDA ENAYİ YAZMIYOR 

Bizim alnımızda enayi yazmıyor kusura bakmayın. Biz bir yere kadar sabır sabır sabır ondan sonra da gereği neyse onu yaparız. Herhalde otobüsler, uçaklar boşuna durmuyor. Gereği neyse bundan sonra o yapılacak. Bu nasihati verenler, Birleşmiş Milletler'in diğer üyesi ülkelere de bir nasihat versinler de buradan çıkan bu mültecileri o ülkelere de gönderelim. 

İKİ GAZETEYE MOLOTOF ATILMASINI ŞİDDETLE KINIYORUM

"İstanbul'da iki gazetemizi Yeni Şafak ve Yeni Akit'in binalarına silahlı saldırıda ve bulunuldu. Gazetelerimizin binalarında sadece maddi hasar meydana geldi. Saldırıları şiddetle kınıyor her iki gazete sahibi ve çalışanlarına geçmiş olsun dileklerinde bulunuyorum. Geçmişte bir gazete girişine yapılan saldırı için dünyayı ayağa kaldıranların bakalım bu olayda tepkisi ne olacak, göreceğiz. 

BUGÜNLER FİLTRE

Yaşadığımız süreç milletin ve devletin yanında yer alanlarla karşısındakilerin kendilerini gösterdikleri bir filtre vazifesi görüyor. Bugün geçmişe doğru bakıp, kimilerini hayırla yadediyor kimilerini ademe mahkum ediyorsak yarın aynı değerlendirme bugünler için de yapılacaktır." 

SADECE PR YAPTILAR 

Bizde yabancı yoktur, bizde misafir vardır. Türkiye'nin gösterdiği misafirperverlikle Avrupa'nın gösterdiği tepki tam anlamıyla ibretliktir. Sınırların kapanması, eşyalara el konulması gibi birçok utanç verici görüntü yaşanıyor. Suriyeli çocukla otoyolda oyun oynayarak PR çalışması yaparken şimdi de Suriye'den gelen insanların birikimlerine ve yanında getirdiklerine göz koyuyor. Avrupa utanç çamurunda debelenirken biz insani görevimizi yapmaya çalışıyoruz. 

Sözlerim utanç değil ibradır

Erdoğan, Yunan basınında yayımlanan AB yetkilileriyle yaptığı görüşmenin tutanaklarının utanç değil ibra olduğunu söyledi: "Juncker benim 15 yıllık arkadaşım. Ne demişim, "Bize bir kereliğine vereceğiniz 3 milyar avro milli bütçemize değildir.

 Mültecileredir. Biz sizden para gelecek diye mülteciler için 9 milyar doları harcamadık. O bizim misafirperverliğimizin gereğiydi. Ama kusura bakmayın bir dahasında kapıları açarız, iyi yolculuklar dileriz. Kusura bakmayın." 

ABD terör örgütü diyemiyor 

Dost, NATO'da müttefikimiz ne diyor, "biz PYD ile ittifak halindeyiz" diyor. Hani bu dünyada terörle mücadele vardı. Bütün bunlar yapılırken (BM'den) Türkiye'ye uluslararası yükümlülüğünü hatırlatmak, açık söylüyorum ikiyüzlülüktür. BM Güvenlik Konseyi bir iki ülkenin kaprislerine mahkum edilmiştir. Güvenlik Konseyi bu davranışıyla kendi meşruiyetini sorunlu hale getirdiği bilinmelidir.