Kandil’e de İYİ geldi

CHP’nin İP’yle hülle ittifakı yapması FETÖ’nün ardından Kandil’de de bayram havası yarattı. PKK’nın elebaşı Duran Kalkan ''HDP’yi de alın'' dedi.

1

CHP yönetimi tam kadro kamerelar karşısına geçerek, 15 vekillerini İP'e yolladıklarını açıkladı. 

CHP VE İP'İN HÜLLE İTTİFAKI TERÖRİSTLERİ SEVİNDİRDİ

24 Haziran seçimleri öncesi CHP ve İP’in hülle ittifakı FETÖ’den sonra Kandil’i de sevindirdi. Terör örgütü PKK’nın elebaşları ittifaka destek verirken siyasi uzantıları HDP’nin de bu birlikteliğe dâhil edilmesini istedi. Terör örgütü PKK’nın elebaşlarından Duran Kalkan, yaptığı açıklamada CHP’nin İP’ye milletvekili vermesini kendilerini memnun ettiğini söyledi. Duran Kalkan CHP’ye daha önce de yaptıkları açıklamalarla bu ittifakın kurulması gerektiğini söylediklerini açıkladı. 

HDP’Yİ DE ALIN 

CHP’ye seslenen Duran Kalkan hülle ittifakına terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin de dâhil edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi. Terörist başı, Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener’e çağrı yaparak, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimleri kazanması durumunda sonumuz gelir” diyerek terör örgütü PKK’nın safını belli etti. 

‘ERDOĞAN’IN KARŞISINA ÇIKMA’ DEMİŞTİ

Terörist başı Duran Kalkan 2019 seçimleri için CHP’ye yaptığı çağrıda işbirliği yapılmasını istemişti. “İşbirliği olmazsa Kemal Kılıçdaroğlu seçim kazanamaz” diyen teröristbaşı, “Toplum direnişe sevk edilmeli. CHP bunu görmeli, bu sistemde seçim kazanamazlar. Eğer Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın karşısına çıkarsa, Erdoğan yine kazanır. Kılıçdaroğlu iyi bir insan olabilir ama Erdoğan karşısında ona seçim kazandırmazlar" demişti. 

CHP’DEN İTTİFAK TURLARI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu ile CHP Genel Merkezi’nde bir araya geldi. Görüşmenin ardından açıklama yapan Kılıçdaroğlu şunları kaydetti: “Verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Hepimiz heyecanlıyız. İnşallah 25 Haziran’a gülen bir Türkiye ile uyanacağız. Saadet Partisi’nin demokrasiye olan bağlılığı bizim açımızdan da son derece değerli.” Karamollaoğlu, gazetecilerin “Ortak aday var mı “sorusuna “Bu hafta sonuna doğru ortaya çıkar” diye yanıt verdi.