'Kandil emrediyor CHP yerine getiriyor'

Başkan Erdoğan, Yozgat’ta “Kandil, güdümündeki parti aracılığıyla emrediyor, CHP bunları yerine getiriyor. Terör örgütü mensupları ilişkiyi açıkça ifade ediyorlar'' dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Yozgat mitinginde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. CHP ve İP’nin bölücü örgüt uzantısı HDP’yle yaptığı gizli ittifaka değinen Erdoğan, “Kandil emrediyor, onun güdümündeki parti aracılığıyla CHP bunları yerine getiriyor. Terör örgütü mensupları bu ilişkiyi açıkça ifade ediyorlar. Emrediyor, onun güdümündeki kişiler ve kesimler aracılığıyla CHP yerine getiriyor” dedi. Erdoğan şunları söyledi: “CHP lideri Kılıçdaroğlu, FETÖ’den gözaltına alınan avukatını götürüp belediye başkan adayı gösteriyor. Yozgatlı kardeşlerime sesleniyorum. Ankara’daki Yozgatlı kardeşlerime özellikle Özhaseki kardeşimi ve AK Partili belediye başkan adaylarımızı destekleme noktasında tavsiyede bulunmanızı istiyorum. Bunlara bu fırsatı Ankara gibi bir yerde, bölücü örgütün güdümündeki parti İstanbul’da Ankara’da aday çıkartmıyor.” 

YİNE KAYYUM ATARIZ 

Erdoğan, “Şimdi diyorlar ki kayyum atanan yeri geri alacağız. Benim vatandaşım geri almana fırsat veriyorsa, bak söylüyorum devletin verdiği imkânları siz Kandil’e gönderecek olursanız hiç beklemeden yine biz kayyumlarımızı atarız. Ve sizlerle yola devam etmeyiz” dedi. 

Karpat’ın yeri dolmaz 

Erdoğan, tarihçi Kemal Karpat için yapılan İstanbul Üniversitesi Rektörlük binasındaki törene katıldı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada, “Kaybettiğimiz büyük tarih insanlarımız adeta sonbahar hüznü yaşatıyor. Alimlerimizin yerini doldurmamız zor” dedi. 

Bugün bize yarın size ihanet eder 

Tokat mitinginde konuşan Başkan Erdoğan şunları söyledi: “Beraber yola çıktığımız insanlar şimdi bizim trenden inip başka trene biniyor. Bu dava birliği değildir. Bugün bize ihanet edenler yarın gittikleri yere ihanet edeceklerdir.”  

‘Akif’ belgeseli için şiir okudu 

İstiklal Marşı’nı yazan şair Mehmet Akif Ersoy’un hayatı belgesel oldu. Belgesel, Akif’in vatansever ve mücadeleci kimliğine, edebi kişiliğine ve sosyal hayatına dair bilgiler içeriyor. Belgeselde Başkan Erdoğan da Akif’in “Sessiz yaşadım” şiirini okudu. 

İlk ortak miting İzmir'de olacak

AK Parti ile MHP'nin ortak miting takvimi netleşti. Başkan Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin 17 Mart'ta İzmir, 23 Mart'ta Ankara ve 24 Mart'ta da İstanbul'da ortak miting yapması planlanıyor. MHP'nin seçim startı ise Söğüt'ten verilecek. Bahçeli, partisinin ilk mitingi için 3 Mart'tan sonra Söğüt'te olacak. Bu miting kesin aday listelerinin açıklanmasının ardından yapılacak.