Kandil değil, HDP binası

PKK elebaşı ve öldürülen teröristlerin fotoğraflarının duvarlarını süslediği HDP Esenyurt ilçe binasına polis operasyon düzenledi. Çok sayıda dokümana el konuldu.

CHP’li Esenyurt Belediyesi, koronavirüs tedbirleri kapsamında HDP Esenyurt İlçe Başkanlığı binasında yaptığı dezenfekte çalışması sırasında çekilen fotoğrafları sosyal medyadan paylaştı. Belediyenin paylaştığı fotoğraflarda teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarının yer alması üzerine polis ilçe binasına operasyon düzenledi.

ELEKTRİĞİ KAÇAK ÇIKTI

Operasyon sırasında elektrik idaresi görevlileri de binanın elektrik saatlerinde inceleme yaptı. Binada, 4 yıldır kaçak elektrik kullanıldığı tespit edildi. HDP Esenyurt ilçe binasında asılı, terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın afiş ve posterlerinin indirilmesi, asanların yakalanması için operasyon başlatıldı. Eşbaşkanlar Dilan Kılıç ve Ercan Sağlam gözaltına alındı.

ÖRGÜTSEL DOKÜMANLAR

Aramalarda, 30 adet Abdullah Öcalan posteri, bin adet afiş, 166 adet Özgür Halk dergisi, 9 dokuz adet Genç Kadın Bakışı dergisi, 550 adet Özgür Toplum dergisi, 65 adet Yurtsever Gençlik dergisi, 70 adet Genç Kadın dergisi ve çok sayıda kitap, 3 harddisk, 2 laptop, 2 adet DVD, 2 adet video kaseti muhafaza altına alındı. Arama çalışmaları sırasında, mahalle sakinlerinden bir kadın polis ekiplerine çay servisi yaptı.

SOSYAL MEDYA AYAKTA: GİZLİ İTTİFAK YAPANLARI BU MİLLET AFFETMEYECEK

HDP’nin Esenyurt ilçe binasındaki görüntüler gün boyu sosyal medyada en çok paylaşılanlar arasındaydı. Esenyurt’la ilgili yorumlar da Twitter’da TT listesine girdi. Kullanıcılar, CHP’nin HDP ile gizli seçim ittifakını hatırlatarak, “Bu ülkeye ihanet edenleri ve onlarla ittifak yapanları, bu millet de tarih de asla affetmeyecek” yorumları yaptı. 

HİÇBİR DEMOKRATİK ÜLKEDE İZİN VERİLMEZ 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden Esenyurt HDP binasının görüntülerini paylaştı. Paylaşılan videoda, HDP Esenyurt binasının duvarlarına çizilmiş PKK terör örgütü elebaşının resimleri ve birçok terör örgütü simgesi yer aldığı görüldü. Soylu şu ifadeleri kullandı: “23 Ocak 2021, gece 23.30, Esenyurt HDP binası. Demokrasinin istismarı her daim mümkündür. AİHM kararları, Venedik kriterleri vs. Batı istismara müsaade etmiyor. Ancak bizden istiyor. Dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde buna müsaade edilmez.”

BATI YALANLARI BIRAKMALI

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, HDP Esenyurt İlçe Binasındaki görüntülerin, PKK ile HDP arasındaki ilişkiye yeni bir kanıt sunduğunu söyledi: “Bir kere daha görüyoruz ki HDP demek, PKK demektir! HDP ile ittifak kuranlar bu görüntüler karşısında ne diyecek? HDP yetkilileri, teröristleri yüceltiyor ve PKK’lılar gibi hareket ediyor. Bu yüzden Kürt anneler HDP’nin Diyarbakır il binasının önünde protesto yapıyor. Batı, HDP/PKK yalanlarını yaymayı bırakmalı ve gerçeği söylemeli.”