'Kanal İstanbul bizi etkilemez'

'Kanal İstanbul Montrö'yü delmez' Bakan Çavuşoğlu ile Antalya'da bir araya gelen Lavrov, Kanal İstanbul sorusuna “Yabancı askerlerin konuşlanmasına zemin hazırlamaz” yanıtını verdi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Antalya'da Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya geldi. Toplantının ardından konuşan Bakan Çavuşoğlu, Kanal İstanbul ile ilgili "Ne Kanal İstanbul'un Montrö Anlaşmasına etkisi var, ne de Montrö Anlaşması'nın Kanal İstanbul'a etkisi var. Uluslararası şirketlerden de çok ciddi ilgi ve talep alıyoruz" dedi.

ETKİLEŞİM GAYET İYİ

Lavrov ise "İstanbul Kanalı'nın yapılması, yabancı ülkelerin askerlerinin orada konuşlanmasına sebep olmayacaktır. Montrö Sözleşmesi'nin uygulanması konusunda Türk dostlarımızla olan etkileşimden memnunuz" yanıtını verdi. Dağlık Karabağ konusunda "Azerbaycan'da ortak komuta merkezinin faaliyetlerini takdirle karşılıyoruz" diyen Lavrov şöyle devam etti: "Tarafların uzlaşmasını, hem Ermenilerin hem Azerbaycanlıların yan yana iyi komşular olarak varlıklarını sürdürmesini istiyoruz."

Lavrov turizm konusunda söyle konuştu: "Sputnik aşısının Türkiye'ye tedariki ve üretimine büyük önem veriyoruz. Turizmde her önlemin alınacağı yönünde güvence verildi. Vatandaşlarımız Antalya'yı cazip bir destinasyon olarak görüyor. İleride de bu turizmin devamı için çalışacağız."

Çavuşoğlu, uçuşların tekrar açılması konusunda memnuniyet yaşadıklarını belirterek şunları söyledi: "Aşı sertifikasının karşılıklı olarak tanınması konusunda görüştük. 2 doz aşı olan turistlerden PCR testi iste- miyoruz. Rusya hangi aşıyı kullanıyorsa bunu kabul ediyoruz."