'Kan kokusu almış köpek balıkları gibi geliyorlar'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm dünyadan İslam alimlerinin katıldığı ‘Dünya Müslüman Azınlıklar Zirvesi’nde, ABD ve Avrupa’ya sert eleştiriler yöneltti.   

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı’nda düzenlenen Dünya Müslüman Azınlıklar Zirvesi’nde konuştu. Dünyanın pek çok ülkesinden gelen İslam âlimlerine ve ilahiyatçılara hitap eden Erdoğan, Batılı ülkelere yönelik sert eleştirilerde bulundu.

SAHADA OLMAMIZ GEREK

“Müslümanların kanı, canı ve hayatı söz konusu olduğunda sergilenen çifte standart karşısında bizim sahada olmamız gerekiyor” diyen Erdoğan, Batılı güçlerin işin ucu çıkarlarına dokununca neler yaptıklarını, ortalığı nasıl ayağa kaldırdıklarını hepimiz görüyoruz. Mesele, petrol, altın, elmas, pazar payı olunca bu ülkelerin adeta kan kokusu almış köpek balığı gibi binlerce kilometre öteden koşup geldiklerini biz çok iyi biliyoruz” ifadelerini kullandı. 

Onlara kalınca bomba yağıyor 

Kendi aramızdaki çatışmaları Müslüman olarak kendimiz çözmüyoruz. İslam’ın dışındakiler bunu çözüyor. Onlara kalınca işte varil bombaları yağmaya başlıyor. Bunun adı zaman zaman kimyasal silah, zaman zaman konvansiyonel silah oluyor. Geçmişte anlaşma yapılmış, kimyasal silahlara karşı uluslararası kuruluşlar tavır koymalıymış. Neticesi ölüm olduktan sonra hangi silah olursa olsun suçtur. Kimyasal silahlarla 1000 kişi ölmüşse konvansiyonel silahlarla yüz binler öldü. Hiç bunu konuşmuyorlar, dile getirdikleri hep bu. 

STOLTENBERG’İ KABUL ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da temaslarda bulunan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’i Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti. Stoltenberg, ittifakın Türkiye ile dayanışma içerisinde olduğu mesajını verdi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı’nda düzenlenen Dünya Müslüman Azınlıklar Zirvesi’ne katılan dünyanın dört bir yanından İslam alimi ve akademisyenlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.  

KATLİAMCILAR AKIL VERMESİN 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa için, “Cezayir’de binlerce insanı katlettiniz, Suriye konusunda akıl vermeyin” dedi.

Bunu telefonda birine de söyledim. Siz Cezayir’de, Libya’da, Ruanda’da binlerce insanı katlettiniz. Suriye konusunda akıl vermeyin. Müslüman kadınlar sırf başörtüsü taktıkları için tacize uğruyor, en önemli örneği Fransa. İslam ülkelerini azınlık hakları konusunda sıkıştıranlar, birçok Afrika ve Asya ülkesinde Müslüman azınlıklara yönelik etnik temizlik faaliyetlerini görmüyorlar. Bu riyakârlıkların, bizi yolumuzdan ve haklı mücadelemizden alıkoymasına izin veremeyiz. Müslüman, i’lay-ı kelimetullah için tüm dünyada hak ve adaletin tecellisi için çalışmak zorundadır. 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a  zirvede Diyanet  İşleri  Başkanı Ali Erbaş ve TBMM Başkanı  İsmail Kahraman eşlik etti. 

Proje örgütle yaftalıyorlar 

Katil sürülerinin terör eylemleri bize zarar vermesinin yanı sıra İslam karşıtı çevrelerin dört gözle beklediği fırsatı veriyor. Bu işi tersine çevirmemiz lazım. Demokrasi ve hukuk havariliği yapan birçok devlette, Müslümanlara yönelik saldırılar sıradan hale gelmiştir. Almanya, Hollanda, Belçika, Fransa’da bu saldırılar devam ediyor. Batı dünyası İslam karşıtlığı üzerinden kendi ideolojisini, kendi hayat biçimini tahkim etmek istiyor. İslam proje mahsulü teröristler üzerinden yaftalanmaya, lekelenmeye çalışılıyor. 

Batı ateşe benzin döktü

DEAŞ, Boko Haram, Eş-Şebab, FETÖ gibi katil sürülerinin terör eylemleriyle, 11 Eylül terör saldırlarından bu yana Müslümanlar olarak çok taraflı, çok katmanlı bir saldırı dalgasıyla yüzleşiyoruz. Eli kanlı çeteler üzerinden istikbalimizin karartılmaya çalışıldığını, hak ve hürriyetlerimizin gasp edilmek istendiğini görüyoruz. ‘Sizin İslam dediğiniz bu mu diyorlar. ‘Hani Müslüman kan dökmezdi’, bunu diyorlar. ‘Hani siz barış diniydiniz’ diyorlar. Biz onlara malzeme veriyoruz. Birçok batı ülkesi de kendi iç sorunlarını perdelemek için adeta bu ateşe benzin döküyorlar. 

SURİYE ‘DE ÇÖZÜM İÇİN

GELİN YENİ BİR BARIŞIN TEMELİNİ ATALIM 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Global Girişimcilik Kongresi’nde Batılı ülkelere seslendi. 

Suriye’de yaşananları neyle izah edeceğiz. Suriye’de 7 yıldır bir süreç var. Bu süreç içinde emperyal güçler acaba Suriye’den ne kadar insanı kendi ülkelerine çekip aldılar. Ama Türkiye 3,5 milyon insanı barındırıyor. Onlar geldiler kimyasal silah dediler vurdular. Tutturdukları tek şey var, kimyasal silah kullandıkları için vurduk.

DÜRÜST VE SAMİMİ OLALIM

Konvansiyonel silahlarla ölenleri bir kenara koy sadece kimyasal silahlarla öldürülene bak böyle adalet olur mu? Lafa geldiği zaman, ‘Barış, barış, barış.’ Bu nasıl barış? Gel vur burayı ondan sonra ‘barış’ de. Olmaz olsun böyle barış. Dürüst olalım. Samimi olalım. Diyoruz ki gelin bu dünyada yeni bir barışın temelini atalım. Böyle rastgele bu ülkelere bombaları yağdırmayalım, varil bombalarını yağdırmayalım. 

İSLAM ÂLEMİNE ÇAĞRI 

Müslüman, saldırı karşısında sinmez 

Bizim dinimizde ayrım yok. Sırf Müslüman oldukları için katledilen, evlerinden yurtlarından kovulan kardeşlerimiz var. Arakan’daki kardeşlerimizin durumuna baktım, 600 bin kişi ciddi sıkıntılar içinde yaşıyor. Sizler dünyanın farklı köşelerinde yaşayan Müslüman azınlıklar olarak bu sorunları bizzat tecrübe ediyorsunuz. Müslümanlar olarak bize düşen görev bellidir. Biz asla saldırılar karşısında sinemez, kendi kabuğumuza çekilemeyiz. Müslümanların başka din mensuplarıyla bir arada barış içinde yaşama problemi yoktur. 

BM’YE ELEŞTİRİ 

Dünya birilerinin iki dudağı arasında

Müslüman ülkelerin liderleri dahi dünya beşten büyüktür tezini anlamış değil. Köleleştirme politikalarına onlar da alıştılar. Bir ülkenin iki dudağı arasındasın. Ne istiyorlarsa onlar yapıyor. Artık dünya ikinci dünya savaşının şartlarını yaşamıyor yeni bir dünya kurmamız lazım. Pek çok konuda dost ve müttefik bildiğimiz ülkelerin riyakârlığıyla karşılaşmaya devam ediyoruz. FETO örgütüne yönelik aldığımız tedbirler batı ülkeleri tarafından eleştiri konusu oluyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a zirvede hat sunuldu. 

Erdoğan’dan Merkel’e ‘toprak bütünlüğü’ vurgusu 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile telefonda görüştü. Liderler, ikili ve bölgesel konular hakkında gö- rüş alışverişinde bulunuldu. Şam rejiminin Duma’da kimyasal silah kullanması üzerine ABD, İngiltere ve Fransa tarafından gerçekleştirilen operasyona değinen Erdoğan ve Merkel, Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunması ve siyasi sü- reçte ilerleme sağlanması için somut adımlar atılması gerektiğini vurguladı.