Kalın: Popülizm Türkiye’den çok Avrupa’ya zararlı 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Türkiye’ye yönelik düşmanlık, Avrupa’da popülizme karşı işleri zorlaştırıyor. 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, vize serbestisi ve geri kabul anlaşmasının sözlere uygun olarak yerine getirilmesi halinde temiz bir sayfa açılacağını ifade ederek, “Türkiye’ye yönelik husumet Türkiye’den çok Avrupa’yı yaralar” ifadelerini kullandı.

SEÇİMLER SARSACAK 

İbrahim Kalın, Daily Sabah’ta yer alan yazısında Avrupa’da yükselen aşırı sağa dikkat çekti. Brexit ile başlayan süreçle AB’nin zayıflama tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirten Kalın, “Önümüzdeki yıl yapılacak seçimler Avrupa siyasetinde daha çok dönüşlere neden olacaktır” dedi.

SORUMSUZ SİYASETÇİLER

Avusturya’da Türk karşıtı adayın seçimi kaybettiğini ancak sandık sonucunun her zaman bu şekilde olmayabileceğini ifade eden Kalın, “Popülist yaklaşım kısa vadede siyasi kazanım getirebilir ama uzun vadede sorunlara çözüm sağlamaz” dedi. Fransa’da sağcı Le Pen’in cumhurbaşkanlığı için favori adaylardan olduğunu, Almanya’da Merkel’in mülteci karşıtı siyasetle mücadele ettiğini, İtalya’da AB’yi etkileyecek referandum sonucu çıktığını ifade eden Sözcü, “Türkiye’nin terörle mücadelesine verilen eksik destek farklılıkların derinleşmesinde zehirli bir rol oynuyor. Sorumsuz siyasetçilerin  Erdoğan ve Türkiye karşıtı tutumları işleri kolaylaştırmıyor, aksine zorlaştırıyor” dedi.