Kahraman Halisdemir şehit düştüğü yerde anıldı

Darbeci general Terzi'yi öldürerek 15 Temmuz'un seyrini değiştiren şehit Ömer Halisdemir, şehit düştüğü yerde yapılan anıtı önünde, vurulduğu saatte törenle anıldı. 

FETÖ'nün darbe girişimine katılan hain general Semih Terzi'yi öldürerek gecenin seyrini değiştiren şehit Astsubay Ömer Halisdemir, Özel Kuvvetler Komutanlığında anısını yaşatmak için şehit düştüğü yerde yapılan anıtı önünde, şehit edildiği saatte düzenlenen törenle anıldı. Törene, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı, şehidin eşi Hatice Halisdemir katıldı. 

Kanı özel muhafazaya alındı 

Halisdemir'in darbeciler tarafından şehit edildiği saat 02.18'de karargah önünde anma töreni düzenlendi. Tören, Ömer Halisdemir’in şehit düştüğü yerde kanının özel olarak muhafaza edildiği alanda heykeli önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. 

80 milyonun kalbine defnedildi 

Bakan Işık, şehidin özgeçmişinin okunmasının ardından yaptığı konuşmada, Halisdemir'in sadece doğduğu topraklara değil aynı zamanda 80 milyonun kalbine defnedildiğini söyledi. 

Halisdemir’i 2 milyon kişi ziyaret etti

17 Temmuz 2016'dan bu yana Türkiye’nin 81 ilinden olduğu gibi başta Avusturalya, Almanya, Fransa, İtalya gibi Avrupa ülkelerinde yaşayan bir çok gurbetçi aile de 15 Temmuz kahramanı Ömer Halisdemir’in kabrini ziyaret ederek dua ediyor. Çukurkuyu Belediye Başkanı İleri Koçak, Kahraman Ömer Halisdemir’in kabrini 1 yılda yaklaşık 2 milyon insanın ziyaret ettiğini söyledi.