Kahraman babalar ve oğulları

Biri tek bir kurşunla alçak girişimin seyrini değiştirdi, diğerleri canlarını verdi, PKK'ya geçit vermedi. İşte o kahramanların babaları bugün hem gururlu hem hüzünlü… Artık o kahramanların babalar ise 80 milyonun babası!

1

Bülent ŞANLIKAN –  Muammer BAŞKAN  

Bugün babalar günü. Ömer Halisdemir, Fethi Sekin, Muhammet Fatih Safitürk, Aydoğan Aydın. 4 şehitte artık Türkiye’nin kahramanı. ‘18 Haziran Babalar Günü’nü çocuklarının yokluğu ile buruk geçiren şehit babalarının tek tesellisi ise evlatlarının ‘şehitlik’ mertebesine ulaşmış olması. Türk halkının bağrına bastığı o babalar artık Türkiye’nin gurur kaynakları oldu.  

23 bin tane oğlum var 

Şırnak’ta 1 Haziran 2017 tarihinde, askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit düşen 13 askerden birisi olan Tümgeneral Aydoğan Aydın’ın hatırası daha dün gibi. Kahraman komutanın babası Ahmet Aydın’a şahadet haberi tatil için geldiği Balıkesir Edremit'te ulaşmıştı. Emekli öğretmen Aydın evladının çok iyi bir vatansever olduğunu vurguladı. Kahraman Tümgeneral ile aralarında geçen son konuşmayı anlatan Aydın, “Ben kendisine dedim ki; “Oğlum senin iki tane oğlun var. Gel emekli ol. Ben baban olarak hep endişe içindeyim” dedim. O da bana ‘Benim iki oğlum değil 23 bin tane oğlum var. Bu dönemde ordumu ve ülkemi ben bırakamam. Lütfen bana bir daha emekli ol deme” dedi. En son konuşmamız bu oldu” diye konuştu. 

Terörle mücadelede 25 yıl

Baba Ahmet Aydın şunları anlattı:  Ben öğretmen olduğum için devlet geleneğine bağlı bir eğitimciyim.  Çocuklarıma da bu eğitimi verdim. Oğlum 51 yaşında şehit oldu. Ömrünün 25 yılını PKK ile mücadele içinde geçirdi.PKK’nın peşinde Kato Dağları’nın tepesindeydi. Oğlum şehit oldu. Türkiye onu bağrına basarak sahiplendi. 

15 Temmuz 2016 tarihinde, FETÖ’cü vatan hainini tek kurşunla vurduktan sonra şehit edilen Kahraman Astsubay Ömer Halis Demir’in babası Hasan Hüseyin Halisdemir de bu babalar gününde kalbi yaralı babalar arasında.  

Baba Halisdemir, "Evladım bu namussuz darbecileri tek kurşunla vurduğu için çok mutluyum, evladıma çok teşekkür ederim. Rahmetli çocuğum, çok güçlü, çalışkan, devletini, milletini seven bir çocuktu” dedi. 

Mardin’in Derik İlçesi'nde, 11 Kasım 2016 tarihinde, PKK'lı hainler, Derik Kaymakamlık binasına bombalı saldırı düzenledi. İşte o alçak saldırıda Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk şehit edildi.  

Baba Asım Safitürk, oğlunun sadece babalar gününe özel değil her zaman kendisine saygı ve sevgi gösterdiğini anlatan baba, “Öyle bir evlattı ki bakmaya kıyamazdık. Benim yavrumun elinde silah, bomba yoktu. Elinde sadece kalemi vardı” dedi.