Kafaları ‘şer’e çalışınca vatandaşı unuttular!

Çevre Bakanı Özhaseki’den HDP’li belediye başkanlarına sert eleştiri: Belli ki insana değil, dağa çalışmışlar. Halk, diyor ki ‘Burada 1 metre dahi altyapı yok.’ Biz yaraları sardıkça gocunuyorlar.

Miray ÇİMEN / ŞIRNAK

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Cizre, Silopi ve Şırnak’ta açılış yaparak TOKİ konutlarında incelemelerde bulundu. Bu kapsamda Cizre’nin ilk 5 yıldızlı oteli olan Divan Oteli’nin ve Şırnak’ta TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin de açılışı yapıldı. Burada konuşan Özhaseki, terörden çok zarar gören 7 bölge olduğunu belirterek, “70 bin konut zarar gördü. 30 bini bitti, kalan 2018’de teslim edilecek” diyerek açıklamalarda bulundu: Hakkari Yüksekova’da geziyoruz, kokudan geçilmiyor. Diyorlar ki ‘Burada 1 metre dahi altyapı yok.’ Sizin belediye başkanlarınız ne iş görüyor. Böyle bir yerde belediye başkanlarının kafaları şere çalışınca hizmeti unutuyorlar. 

2 senedir propaganda sürüyor

Bütçe görüşmeleri sırasında HDP’li bazı milletvekillerinin bölgenin demografik yapısının değiştirileceği yönünde eleştirileri anımsatılan Özhaseki, şunları söyledi: İnsanları sürdüğümüzden, AVM’ler yapacağımızdan bahsettiler. 2 senedir bu propaganda sürüyor. Biz yaraları sardıkça gocunuyorlar. Siz yapsaydınız ya. 

 CİZRE’NİN İLK 5 YILDIZLI OTELİ

Koç topluluğu bünyesinde faaliyet gösteren Divan Otel Cizre’de büyük bir yatırıma imza attı. Temelini 2014 yılında rahmetli Mustafa Koç’un attığı toplam 18 milyon dolara mal olan 285 yatak kapasiteli bölgenin ilk 5 yıldızlı oteli Bakan Özhaseki, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ve Divan CEO’su Richard Appelbaum tarafından hizmete açıldı.