Kaçırdıkları 13 kişiyi şehit ettiler! ABD destekli teröristler katliam yaptı

Caniler insanlık suçu işledi. 13 vatandaşı katlettiler. Pençe Kartal-2 Harekatı'yla ağır bir darbe alan terör örgütü PKK bir mağarada 13 sivil Türk vatandaşını canice katletti. Operasyonda 51 terörist ölü, 2'si sağ ele geçirildi. Örgütün kalleşliğine öfke büyük.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pençe Kartal-2 Harekatı'nda 3'ü sözde üst düzey yönetici olmak üzere 48 teröristin ölü, 2 teröristin sağ ele geçirildiğini açıkladı. Bakan Akar, operasyon devam ederken kontrol altına alınan bir mağarada 13 vatandaşımızın naaşlarına ulaşıldığını belirterek, "Böylece PKK'nın kalleş ve cani yüzü bir kez daha görülmüştür" ifadelerini kullandı.

BÖLGE KONTROL ALTINDA

Millî Savunma Bakanı Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanlarıyla Pençe Kartal-2 Harekâtı'nın sevk ve idare edildiği sınır hattındaki Harekât Merkezi'nde açıklamalarda bulundu. Akar, şunları söyledi: "Yapılan ilk incelemede masum ve silahsız vatandaşlarımızdan birinin omzundan, diğer 12 vatandaşımızın başlarından vurularak şehit edildikleri tespit edilmiştir. Böylece PKK'nın kalleş ve cani yüzü bir kez daha görülmüştür. Sağ olarak ele geçirilen iki teröristin verdiği ilk bilgilerde ise vatandaşlarımızın mağaraya yönelik harekâtın başlangıcında sözde mağara sorumlusu terörist tarafından şehit edildikleri ifade edilmiştir. Mağaradaki teröristlerin tamamı etkisiz hâle getirilmiştir. "

Milli Savunma Bakanı Akar, Genelkurmay Başkanı Güler ve kuvvet komutanları ile birlikte sınırdaki Pençe Kartal-2 Harekatı karargahında açıklama yaptı

NEFES KESEN OPERASYON! 7 DEMİR KAPILI MAĞARA

Harekât alanına ilişkin bilgi veren Orgeneral Yaşar Güler, "Harekât alanımız 75 kilometre genişliğinde ve 25 kilometre derinliğinde, bugüne kadar icra ettiğimiz harekâtların hemen hemen en büyük bölgesidir" dedi. Güler söz konusu mağarayla ilgili de şunları söyledi: "Üçüncü gün mağaraya geldik. Hava Kuvvetleri'nin görerek ateş etmesine mâni bir alanda seçilmiş. Her iki tarafta seçilmiş 3 noktaya helikopterlerimizle indirme, hava hücum harekâtımızı icra ettik" dedi. Söz konusu mağaranın özelliklerine ilişkin de bilgi veren Orgeneral Güler şunları söyledi:

3 GİRİŞ, 9 ODASI VARDI

"Mağarada 3 giriş, 9 oda ve 7 tane de demir kapı var. 3. gün akşamüstü mağaradan kaçmaya çalışan bir terörist, unsurlarımız tarafından yakalanmıştır. 4. gün ise yine aynı noktadan sabah aynı şekilde kaçmaya çalışan başka bir terörist de ele geçirilmiştir. Bu teröristler içerde toplam 8 teröristin olduğunu açıklamıştır." Güler de harekatta 48i ölü 2'si sağ 50 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığı söz konusu mağarada ele geçirilen çok sayıda silah ve mühimmat olduğunu bildirdi.

PARAMOTORLA KAÇACAKLARDI

Milli Savunma Bakanlığı sosyal medya hesabından ''Irak kuzeyindeki Gara bölgesinde tespit edilen ve paramotor ile kaçmaya çalıştıkları anlaşılan 3 PKK'lı terörist SİHA'larımız tarafından etkisiz hâle getirildi. Bölgede etkisiz hâle getirilen toplam terörist sayısı 53 oldu'' açıklamasında bulundu.

13 ŞEHİTTEN 6'SININ AİLESİ NÖBETTEYDİ

Gara'da PKK tarafından şehit edilen 13 vatandaştan 6'sının ailesinin evlat nöbetinde olduğu ortaya çıktı. Çeşitli tarihlerde kaçırılan polis memurları Sedat Yabalak ile Vedat Kaya, Astsubay Çavuş Semih Özbey ve erler Adil Kabaklı, Müslüm Altıntaş ve Süleyman Sungur'un ailelerinin Diyarbakır'da HDP binası önünde evlat nöbetinde olduğu belirlendi.

KATLİAMA BÜYÜK TEPKİ! ARTIK HERKES TARAFINI SEÇSİN

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Terörün kökünü kazıyana kadar, sınırlarımız içinde ve dışında mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun: Mücadele, milletimizin güçlü desteği ve dualarıyla, terör tehdidinin kökü kazınıncaya dek devam edecektir.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: Bu sessizlik, utanç verici bir suç ortaklığıdır ama biz sessiz kalmayacağız.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Kahraman askerimizin karşısına çıkamayan korkak terör örgütü 13 masum vatandaşımızı kalleşçe öldürdü.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Bu alçak cinayet şebekesine gereken cevabı kahraman askerlerimiz veriyor. 13 masum vatandaşımızın öldürülmesi tüm insanlığa saldırıdır.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: PKK'nın sonu göründü. PKK/YPG demek insana ve insanlığa ait olan her değer ve emanetin imhası demektir. Herkes tarafını ve tercihini yapmalıdır: Ya hıyanet ya hidayet, ya melanet ya da millet.

KARAYILAN'I BİN PARÇAYA BÖLMEZSEK...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, PKK'yla aynı paralelde açıklamalar yapanların olduğunu belirterek, "Murat Karayılan'ı yakalayıp bin parçaya bölmezsek bu bu millet ve şehitlerimiz yüzümüze tükürsün" tepkisini gösterdi.

HDP'Lİ 2 İSME SORUŞTURMA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Gara paylaşımları nedeniyle HDP milletvekilleri Hüda Kaya ve Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.

TÜRKİYE ŞEHİTLERİN YASINI TUTUYOR

Hava Savunma Uzman Çavuş Hüseyin Sarı: 13 Ağustos 2015'te Diyarbakır-Bingöl karayolunda yolcu otobüsünden indirilerek kaçırıldı. Kahramanmaraş nüfusuna kayıtlı.

Polis memuru Sedat Yabalak: 28 Temmuz 2015'te izinli gittiği Erzurum'dan ailesiyle birlikte dönerken Lice-Bingöl yol ayrımında kaçırıldı.

Jandarma personel astsubay başçavuş Semih Özbey: 18 Eylül 2015'te Tunceli-Erzincan karayolunda kaçırıldı.

Tankçı er Adil Kavaklı: 2 Ekim 2015'te Ağrı'daki birliğine katılmak üzere yola çıktı ve Tunceli-Pülümür yolunda kaçırıldı.

Polis memuru Vedat Kaya: 24 Temmuz 2016'da Lice Berkirin Deresi mevkisinde ailesiyle birlikte seyir halindeyken kaçırıldı.

Jandarma er Süleyman Sungur: 15 Ağustos 2015'te Diyarbakır karayolunda kaçırıldı.

Uzman erbaş Mevlüt Kahveci: 21 Eylül 2016'de Hakkari Çukurca karayolunda kaçırıldı.

Topçu er Müslüm Altuntaş: 2 Ekim 2015'de Tunceli Pülümür karayolunda kaçırıldı.

Aydın Köse: Adıyaman nüfusuna kayıtlı vatandaş.

Muhammet Salih Kanca: Samsun nüfusuna kayıtlı vatandaş.

TESLİM OLDU, AİLESİNE KAVUŞTU

Bursa polisinin, PKK'ya yönelik yürüttüğü ikna çalışmaları sonucu 23 yaşındaki kadın teröristin teslim olmasını sağladı. Özel bir ekip tarafından Irak'ta gözaltına alınarak, Bursa'ya getirilen kadın terörist ailesiyle görüştürüldü.