Kabil-Dubai hattında paşa avı 

Afganistan Türk Gücü komutanı Tümg. Cahit Bakır ve Tuğ. Şener Topuç, Kabil’den Dubai’ye kaçarken havalimanında yakalandı. İki subay BAE yetkililerinin işbirliğiyle yakayı ele verdi. 

15 Temmuz darbe girişimini ardından FETÖ’ye yönelik operasyonlar çerçevesinde yurt içinde çok sayıda askeri personel gözaltına alındı ve tutuklandı. Terörist örgüt üyesi askeri personele yönelik ilk yurt dışı gözaltı Dubai Havalima’nında gerçekleşti. FETÖ darbe girişimi soruşturması kapsamında, Tümgeneral Cahit Bakır ile Tuğgeneral Şener Topuç yakalandı. İki ismin, Kabil'den Duabi'ye kaçmaya çalıştıkları kaydedildi. 

Türk gücü komutanıydı 

Afganistan'daki Türk Görev Gücü Komutanı Tümgeneral Cahit Bakır ile Kabil Eğitim, Yardım ve Danışma Komutanı Tuğgeneral Şener Topuç  da darbe sonrası yapılan FETÖ üyelerine yönelik soruşturma kapsamında yer alıyordu. Bu gelişme üzerine iki general Birleşik Arap Emirlikleri'ne kaçmaya karar verdi. İki paşa Kabil’den Dubai’ye uçakla geldi ve havalimanında polis tarafından yakalandı.

BAE kaçışa izin vermedi 

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Bakır ve Topuç'un başkent Kabil'den Dubai'ye kaçtıklarını öğrenen Dışişleri Bakanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı harekete geçti. Bu kapsamda yetkililer Birleşik Arap Emirlikleri yetkilileriyle 

temasa geçti.  Arap yetkililer gelen işbirliği talebini kabul ettiler. Bu kapsamda, hızla yapılan girişimler ve Birleşik Arap Emirlikleri makamlarının işbirliği sayesinde iki general  yakalandı. Generaller Türkiye’ye getirilerek gözaltına alındı.