İYİ Partili Erel'den Tanrıkulu'nun iftiralarına tepki: ''Gaflettir, ihanettir''

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne karşı skandal iftiralar ile gündeme gelen CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'na bir tepki de İYİ Parti 27. Dönem Milletvekili Ayhan Erel'den geldi. Tanrıkulu'nun ''TSK,15 köylüyü helikopterden attı. Köyleri yaktı ve bombaladı'' ifadelerini içeren iftirasına Erel, ''Askerlerimize bu şekilde ifadelerde bulunmak gaflettir, ihanettir'' sözleri ile sert tepki gösterdi.

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, geçtiğimiz günlerde Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik skandal açıklamalarda bulundu. TSK'ya iftira atan Tanrıkulu, "TSK,15 köylüyü helikopterden attı. Köyleri yaktı ve bombaladı" iddiasında bulundu.

"GAFLETTİR İHANETTİR"

CHP'li Tanrıkulu'nun TSK'ya yönelik iftiralarını katıldığı bir canlı yayında değerlendiren İYİ Parti 27. Dönem Milletvekili Ayhan Erel, "Askerlerimize bu şekilde ifadelerde bulunmak gaflettir, ihanettir" açıklamasında bulundu.

"MİLLET İTTİFAKI RUHUNU KAYBETTİ, İYİ PARTİ ONLARLA YÜRÜMEZ"

Sezgin Tanrıkulu'nun TSK'ya karşı iftiralarının Atatürk'ün kurduğu partinin çatısı altında dile getirilmesinin kabul edilemez olduğunu vurgulayan Erel, "Atatürk'ün partisi olan ve ilkelerinden bir tanesi de milliyetçilik olan bir partinin mensubu olan bir kişi, 'Peygamber ocağı' olarak bildiğimiz Türk askeri hakkında nasıl böyle bir şey söyleyebilir?" dedi.

Ayhan Erel, ""Bir şey söylediğinde bunu ispat edeceksin. Bu tartışmalar CHP'yi daha da yıpratıyor. Bu saatten sonra İYİ Parti, ruhunu kaybetmiş Millet İttifakı'yla, bu insanlarla yan yana nasıl yürüyecek? Aksaray'da Hasan Dağı eteğindeki Çapan emmiye ne diyeceğim ben? PKK ile kol kolasınız diyorlar" diye konuştu.