İYİ Parti'de Akşener'e büyük isyan

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin İYİ Partili üyeleri, Genel Başkan Akşener'in istifasını istediği İBB Meclis Grup Başkanvekili Özkan'ı yeniden seçti. Parti karıştı, meclis üyeleri ‘kesin ihraç' istemiyle disipline sevk edildi.


İYİ Parti İBB Grup Başkanvekili İbrahim Özkan'ın, yerel seçimlerde CHP ile işbirliğini savunduğu için Genel Başkan Meral Akşener tarafından istifası istenmişti. Özkan da, önceki gün bu talebi yerine getirdi ve istifa etti.

İstifasını sosyal medyadan duyuran Özkan, "Genel Başkan Meral Akşener'in talebi doğrultusunda artık 'Hür ve müstakilim.' İBB İYİ Parti Grup Başkanvekilliği görevinden istifa ediyorum" ifadelerini kullandı.

Ancak Özkan, dün İBB Meclisi'nde 9 üyesi bulunan İYİ Parti üyelerinin 8'inin oyuyla bir kez daha aynı göreve seçildi. İYİ Parti Grup Sözcüsü Suat Sarı'nın katılmadığı oylama sonrası Özkan'ın yeniden grup başkanvekilliğine seçilmesine İstanbul il Başkanlığı'ndan sert tepki geldi.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Yücel Coşkun sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, Özkan'ın istifasını kendisinin istediğini ileri sürdü. İbrahim Özkan'ın da bu doğrultuda görevinden istifa ettiğini iddia eden İl Başkanı Coşkun, "Buna rağmen bazı İYİ Parti İBB Meclis üyelerinin, bilgim dışında ve teamüllere aykırı olarak kendisini yeniden Grup Başkanvekili seçmesi kabul edilemez" dedi.

İYİ Parti İl Başkanı Coşkun, Özkan'ı yeniden bu göreve seçen bütün İBB Meclis üyelerinin "kesin ihraç" talebiyle disipline sevk edildiğini ifade etti.