İttifakın genişliği Türkiye’yi kuşatır!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı ‘milli mutabakat ittifakı’ için “Ne kadar çok parti gelirse o kadar büyür. Bunun genişliği Türkiye’yi kuşatır” dedi. 

Osman Nuri CERİT / ANKARA 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, MHP ile AK Parti arasında oluşturulan ve Cumhurbaşkanı tarafından tanımlanan “milli mutabakat ittifakı” ile ilgili olarak, “Ne kadar çok parti gelirse o kadar büyür. Daraltılan, çizilen, girilemez bir alan değil. Bunun genişliği Türkiye’yi kuşatır” dedi. Yazıcı, AK Parti bünyesinde uyum düzenlemeleriyle ilgili kurulan 5 komisyon hakkında şu bilgileri verdi:

5 KOMİSYON KURULDU 

Yürütmenin Yapılandırılması Komisyonu, cumhurbaşkanlığı ve başbakanlık teşkilatlarının yeni sisteme uygun hale getirilmesi, buna göre bakanlıkların yapılandırılması alanlarında çalışma yapacak. Personel Rejimi komisyonu sadece üst düzey bürokrasiyle ilgili. Siyasi Partiler ve Seçim Mevzuatının Uyarlanması Komisyonu yeni sisteme göre seçim mevzuatının uyarlanmanın sağlayacak. Meclis İçtüzüğü komisyonu meclis çalışmalarının yeni sisteme uyun hale getirilmesini sağlayacak. Yazıcı, ittifak için kurulan AK Parti-MHP heyetlerinin yapacağı çalışmayla formülün çıkacağını söyledi.

AYM daha özenli davranmalı 

Yazıcı, Şahin Alpay ve Mehmet Altan ile ilgili AYM’nin verdiği hak ihlali kararıyla ilgili olarak şunları söyledi: Bir hukuk devletinde mahkemeler arasında tartışmalara yol açacak işlemlerin yapılıyor olması son derece üzücü. Üzüntü duyuyoruz. AYM’nin hak ihlali var demesiyle esas yargılamayı yapan mahkemenin buyruk olarak dikkate alıp almayacağı da elbette tartışılır. Özenli olmak şart.