Saadet Partisi'nden istifa eden Cihangir İslam bugün CHP'ye katıldı

24 Haziran seçimlerinde Millet İttifakı'nın CHP listelerinden milletvekili seçilen daha sonra Saadet Partisi'ne katılan İstanbul Milletvekili Cihangir İslam, partiden istifa ettiğini duyurmuştu. CHP'deki istifalar sonrası İslam'ın CHP'ye katılacağı ve Kılıçdaroğlu'nun bugün grup toplantısında parti rozetini takacağı iddia edildi.

Millet İttifakı çerçevesinde CHP listelerinden milletvekili seçildikten sonra Saadet Partisi'ne katılan İstanbul Milletvekili Cihangir İslam, geçtiğimiz yılın başlarında Saadet Partisi'nden istifa etmişti.

Cihangir İslam, bugün TBMM'de toplantıda CHP'ye katıldı. İslam'a rozetini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu taktı.

"Metot ve görüş farklılıkları, bunun yanında vesayetten ari, özgürlükçü, demokratik, çoğulcu, eşitlikçi ve her kesimi kucaklayan bir anlayışın hakim olmasına dair inancım genel anlamda istifa gerekçelerimi oluşturmuştur" sözleriyle geçen yılın mart ayında Saadet Partisi'nden istifa eden Cihangir İslam, CHP'ye katıldı.

İslam'a rozetini bugün (9 Mart 2021), Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlenen grup toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu taktı.

İslam'ın katılımıyla CHP'nin Meclis'teki sandalye sayısı 136'ya yükseldi.

CİHANGİR İSLAM KİMDİR?

1959 yılında Sakarya'da dünyaya gelmiştir. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı ve Profesördür. İlkokulu Adapazarı Atatürk İlkokulunda, ortaokul ve liseyi TED Ankara Kolejinde bitirdi. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi, Anadolu Üniversitesi AÖF Felsefe Bölümü ve SUSEM İslami İlimler Programı mezunudur.

ABD Minnesota Üniversitesi, Kanada - Montreal McGill Üniversitesi ve ABD Minnesota Twin Cities Spine Center'da Omurga Cerrahisi ve Klinik Araştırma eğitimi aldı ve fellowship programlarını tamamladı. Mimar Sinan Üniversitesi Felsefe yüksek lisans öğrencisidir. Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve Kafkas Üniversitesinde Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyeliği, Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Ortopedi ve Travmatoloji Klinik Şefliği yaptı.

Diyarbakır annelerinden Meral Akşener'e çağrı: HDP'yi kınamadan buraya gelme