İşte ramazan tedbirleri! İki hafta kısmi kapanma... Sokağa çıkma yasağı 19.00'da başlayacak

Ramazan tedbirleri! İlk iki hafta kısmi kapanma. Hafta sonu kısıtlamaları devam edecek. Hafta içi kısıtlama saati 19.00'a çekiliyor. 8. ve 12. sınıflar dışında uzaktan eğitime geçiliyor. Kafe ve lokantalar kapanacak. İki haftada istenilen sonuçlar alınmazsa tam kapanmaya geçilecek.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası tüm Türkiye'nin beklediği yeni koronavirüs tedbirlerini açıkladı. Erdoğan, Ramazan ayında kısmi kapanma uygulanacağını belirterek, "Ramazan ayının ilk 2 haftasında tedbirleri biraz daha sıkılaştırarak kısmi kapanma uygulamasına geçiyoruz. 2 haftalık dönemde beklediğimiz durumda iyileşme olmazsa çok daha kalıcı kararlar alabiliriz" ifadelerini kullandı.

MADDE MADDE AÇIKLADI

Hafta sonu sokak kısıtlaması sürerken, hafta içi sokak kısıtlaması saatleri akşam 19:00 sabah 05 olarak güncellendi.

Sokağa çıkma saatlerinde zorunlu haller dışında şehirler arası seyahate izin verilmeyecek.

65 yaş üstü 18 yaş atı toplu taşıma sınırlamasını yeniden getiriyoruz.

Eğitimde sınav sürecinde olan 8. ve 12. sınıflar ile okul öncesi eğitim kurumları dışındaki tüm kademeler uzaktan eğitimle sürecektir.

Kafe kıraathane, çay bahçesi, benzeri mekanlar faaliyetlerine bayram sonrasına kadar ara verecektir.

Lokanta ve benzeri işletmeler Ramazan boyunca paket sistemine geçecektir.

Kına, düğün, genel kurul gibi bütün toplantılar bayram sonrasına kadar ertelenmiştir.

Oteller sadece kendi müşterileriyle hizmet sürdürecektir.

Konaklama tesisleriyle, evlerde toplu iftar ve benzeri organizasyonlar gerçekleştiremeyecek.

Kamuda saat 16.00'da bitecek şekilde dönüşümlü ve esnek mesai yeniden yaygınlaştırılacak.

(Kamuda) Hamileler ve kronik hastalığı olanlar ile 10 yaş altı çocuğu bulunan kadın personel idari izinli sayılacak.

Evlerde toplu iftar ve benzeri organizasyonlar gerçekleştirilemeyecek.

Uygulama bu akşam saat 19.00'da başlıyor.

TEKRAR UZAKTAN EĞİTİME DÖNÜLDÜ

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yüz yüze eğitimden tekrar uzaktan eğitime geçişin detaylarını açıkladı:

8. ve 12. sınıflar ile okul öncesi eğitim kurumları dışındaki tüm kademelerde, yarından itibaren uzaktan eğitime geçilecek. 8. ve 12. sınıflar yüz yüze eğitime devam edebilecek.

8 ve 12.sınıflar ile mezunlara yönelik düzenlenen destekleme ve yetiştirme kursları ile takviye kurslarına cumartesi ve pazar günleri de dahil devam edilecektir.

Okul öncesi eğitim kurumları yüz yüze eğitime mevcut şekilde devam edeceklerdir.

Okullarımızın gerekli hazırlıkları yapabilmesi için yeni kararlar, 15 Nisan'dan itibaren uygulanmaya başlanacaktır.

AŞI SIRASI GELEN DERHAL YAPTIRMALI

"AB başta olmak üzere pek çok yerde süren kısıtlamaların gerisinde kalmamak için gayret gösteriyoruz. Aşılamada toplamda 19 milyonu bulan rakamımızla dünyada ilk sıralarda yer alıyoruz. Tedarik imkanlarını geliştirerek bu rakamı arttırmak için zorluyoruz. Vaka artışında ister istemez tedbirleri sıkılaştırmak zorunda kalıyoruz. Aşı sırası gelenlerin bu imkanı derhal değerlendirmelerini istiyorum. Aşının vaka ve vefat sayısını düşürmesi rakamlarla tespit edilmiştir."

İLK İFTARDA ŞEHİT AİLELERİ İLE BULUŞTU

Başkan Erdoğan, şehit yakınlarıyla iftar yemeğinde bir araya geldi. Külliye'de yemeğe, Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da katıldı.

LİBYA'DA DARBECİYİ DESTEKLEMEYİN

"Libya'nın egemenliğine, toprak bütünlüğüne yapılan saldırılar karşısında Libyalı kardeşlerimizin yanında yer almaktan sarfınazar etmedik. Libya'nın yeniden istikrar ve huzur yoluna girmesini sağladık. Uluslararası toplumdan beklentimiz ise darbecileri kenara bırakarak Libya'nın meşru hükümetinin yanında yer almasıdır."

AB İLE İLİŞKİLERDE SAMİMİYİZ

"Türkiye, AB ile ilişkilerinde samimi ve şeffaf olmuştur. AB'den tek talebimiz üyeliği kabul edilen diğer ülkelerle aynı sürece tabi tutulmamızdır. Türkiye'nin demokrasi, insan hakları ekonomi ve güvendeki gayretleri, kendi vatandaşlarının hak ve özgürlüklerini yükseltmeyi amaçlamaktadır. Bu süreci AB ile yönetirsek daha memnun kalırız."

KARADENİZ'DE YAPICI DİPLOMASİ

"Rusya Devlet Başkanı ile turizmden Ukrayna krizine kadar pek çok konuyu telefonda görüştük. Bu güçlü etkin ve yapıcı diplomasi işbirliği bölgemizdeki ve dünyadaki sorunların çözümünde iyi bir sonuç teşkil edecektir. Hemen ertesi gün Ukrayna Başbakanı'nı ağırladık. Karadeniz'in 2 yakasındaki Ukrayna ve Türkiye'nin ilişkilerinin geliştirme yönünde atılacak her adımın önemli."