İşte CHP'nin adayının eşcinsel merakı!

CHP'nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ahlak dışı kararlara imza atan Mustafa Bozbey oldu. Bozbey'in belediyecilik karnesinde eşcinsel kotaları, cinsiyetsiz-karışık tuvaletler gibi skandallar yer alıyor.

1

aksam.com.tr

2019 Yerel Seçimleri'nde adayların neredeyse hepsi açıklanırken, CHP'den bir skandal daha geldi. Belediyecilik karnesi son derece kirli olan CHP'li Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP tarafından Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı gösterildi.

Eşcinsel kotası

CHP'nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bozbey, Nilüfer Belediye Başkanlığı döneminde skandal bir uygulamaya imza atmıştı. Bozbey, mahalle komitelerine 5'te 1 oranında LGBT (lezbiyen, gay, biseksüel, transeksüel)  kotası getirmişti. Bu ahlaksız uygulamaya CHP'li köylüler dahi "Nereden bulacağız bu kadar eşcinseli” şeklinde isyan etmişti.

Karışık tuvaletler

Yine CHP’li Nilüfer Belediyesi Başkanlığı döneminde Mustafa Bozbey, 2017'nin yaz aylarında düzenlediği Nilfest’te cinsiyetsiz tuvalet uygulamasıyla da tepkileri üzerine çekmişti.

Başkan Erdoğan'tan tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 41. Muhtarlar Toplantısı'nda muhtarlara hitap etmişti.

Başkan Erdoğan, konuşmasının bir bölümünde CHP'li Bursa Nilüfer Belediyesi'nin mahalle komiteleri seçimlerinde eşcinsel kotası getirmesine tepki gösterdi.

Başkan Erdoğan'ın tepkisi şu şekilde:

Milletimizin değerleriyle bağları öylesine kopmuş durumda ki şu anda aramızdaki temsilcilerinin de bulunduğu bir büyükşehirimizde CHP'li ilçe belediyesi, mahalle komiteleri için yapılacak seçimde beşte bir oranında eşcinsel kotası koyabiliyor. Allah şaşırtmasın. Şu hale bak. Bir partide ölçü kalmayınca, muvazene kaybolunca işte böyle nereye savrulacağı belli olmuyor. Varsın bunlar böyle devam etsin. Şimdi biz, bu partinin hangi söylediğini dikkate alalım, oturup konuşmaya değer bulalım?