İşte Boğaziçi'ndeki provokatörler... Gözaltına alınanlar MLKP şüphelisi

Boğaziçi Üniversitesi'nde polisle çatışan 22 kişi gözaltına alındı. 22 kişiden sadece 2'si öğrenci. 20'si MLKP başta olmak üzere terör örgütleri ile ilişkili çıktı. Zanlılar örgütlerin organize ettikleri etkinliklerde yer almış.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, Boğaziçi Üniversitesi’ndeki eylemlerde gözaltına alınan 22 kişiden 20’sinin Boğaziçi Üniversitesi’nde kayıtlı öğrenci olmadığını, bazılarının yasa dışı terör örgütü MLKP ile irtibatının tespit edildiğini açıkladı. Gözaltı kararı verilen 28 kişiden 6 kişi ise aranıyor. Gözaltına alınan zanlıların özellikleri şöyle:

• Teröristlerin cenaze ve anma programlarına katıldıkları belirlendi.

• Terör örgütleri tarafından organize edilen toplumsal olaylara katıldıkları tespit edildi.

• Terör örgütleri adına pankart asmışlar, korsan gösterilere katılmışlar.

• İçlerinde “terör örgütüne üye olmak” suçundan yargılamaları sürenler var.

TERÖRE ÖVGÜ YAĞDIRIP POLİSE HAKARET ETMİŞ

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Boğaziçi Üniversitesi’nde gözaltına alınan provokatörlerden birinin sosyal medya paylaşımlarının ekran görüntüsünü paylaştı. Ersoy, “İşte bazılarının sahiplenmekten, desteklemekten utanmadıkları masum öğrencilerden biri. Hiç kuşkunuz olmasın; devlet, devletliğini gösterecektir” ifadelerini kullandı. Paylaşımlarında terör propagandası yapan provokatör, Türk polisine ise hakaret ediyor.

10.5 YILA KADAR HAPİS İSTENİYOR

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında hazırladığı iddianame kabul edildi. Kaftancıoğlu, İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un evinin fotoğraflanması olayında “Suç işlemeye tahrik” suçlamasıyla 9 aydan 10.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak.

MLKP ELEBAŞINA SELAM YOLLAMIŞTI!

Eylemlere destek veren CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun 2013 yılında bir MLKP elebaşı için yaptığı paylaşım gündeme geldi. Kaftancıoğlu yaptığı paylaşımda, MLKP terör örgütü kurucularından Hasan Ocak’a “Komutan” diyerek “Hasan Ocak yaşıyor. Komutana bin selam” ifadesini kullanmıştı.

YÖK: ATAMA MEVZUATA UYGUN

“Prof. Dr. Melih Bulu, rektörlük başvuru şartlarını taşıyor. Rektör (adayı) olabilmek için, eski-yeni hiçbir mevzuatta, ilgili üniversitenin kadrolu prof’u olma koşulu yok.”

ÖĞRENCİLERDEN PROVOKASYONA TEPKİ: SÖZDE DEMOKRATSINIZ

Boğaziçi Üniversitesine Prof. Dr. Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasının ardından bazı akademisyenler üniversite bahçesinde eylem yaptı. Eyleme öğrencileri de alet etmek isteyen akademisyenler tepki gördü. Twitter’da oluşturulan taga cevap veren öğrenciler, “Okulun temel ilkelerini deneyimleyerek görüyoruz. Keşke o ilkeler yeterince kapsayıcı olsaydı da akademide olmaya çalışan Müslümanları da korusaydı. Sözde özgürlük, sözde demokrasi söylevlerinize doyduk. İnsanları siz tepki göstermediniz diye işaret etmek barbarlıktır. Günlerdir Boğaziçi her kesimi kucaklar tweetlerinizin ne kadar samimi olduğunu da bu şekilde görmüş olduk” ifadelerini kullandı.