'İstanbul'un Türk toprağı olmasını sindiremediler'

MİT'in İstanbul'daki yeni binasının açılışında konuşan Başkan Erdoğan, “İstanbul'un halen Türk milletinin ve Müslümanların elinde olmasının kabullenilemediğini görüyoruz” dedi.

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) İstanbul Bölge Başkanlığı Hizmet Binası, Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle açıldı. Erdoğan açılışta yaptığı konuşmada “Çatışma bölgelerinde elde ettiğimiz kazanımlar, diplomatik alanda ülkemizin masaya daha güçlü oturmasını, milli menfaatlerimizi daha etkili savunabilmemizi sağlıyor. Kaçırılan vatandaşlarının kurtarılması için bizden yardım talebinde bulunan ülke sayısı giderek artıyor” dedi.

HÂLÂ KABUL EDEMİYORLAR

Ayasofya’nın ibadete açılmasının ardından Batılı ülkelerden gelen tepkileri değerlendiren Erdoğan, “İstanbul’un halen Türk milletinin ve Müslümanların elinde olmasının kabullenilemediğini görüyoruz. Son olarak Ayasofya’yı ibadete açma sürecimizde İstanbul’un Türk toprağı kimliğini sindirmekte zorlananlar bulunduğuna bir kez daha şahitlik ettik. Fethin üzerinden asırlar geçmesine rağmen hâlâ İstanbul’un Türk milletinin ve Müslümanların elinde olmasının kabullenilemediğini görüyoruz” dedi. 

MODERN VE AKILLI BİNA 

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın en önemli ünitelerinde biri olan İstanbul Bölge Başkanlığı, giderek büyüyen personel kapasitesi ve artan faaliyet alanlarını karşılayacak yeni bir hizmet binasına kavuştu. Bina modern ve akıllı bir bina olarak inşa edildi. Yerleşke içinde geniş bir konferans salonu, atış poligonu ve spor merkezleri de bulunuyor. Bina her türlü kara ve hava saldırılarına karşı koyabilecek bir tahkimata sahip.  

FETÖ’CÜLERE BU ŞEHRİ DAR ETTİK  

Başkan Erdoğan, “FETÖ’cü hainlerin İstanbul’da gizlenme hayallerini istihbarat teşkilatımız boşa çıkarmıştır” dedi.  

Açılışı yapılan merkezle MİT’in Ankara’daki karargâhtan sonra en büyük ikinci merkeze sahip olduğunu belirten Erdoğan şunları söyledi: “Ankara ve İstanbul bu süreçteki yükümüzü büyük oranda alacağı gibi bütün faaliyetleri de çok daha seri şekilde takip etmemize imkân verecektir. İstanbul’da terör örgütlerinin eylem yapma kapasiteleri ciddi şekilde sınırlandırılmıştır. FETÖ’cü hainlerinin İstanbul’da gizlenme hayallerinin boşa çıkartılmasında da teşkilatımız önemli başarılara imza atmıştır. Stratejik istihbarat, terörle mücadele, istihbarata karşı koyma gibi konularda da İstanbul’daki çalışmalar ön plana çıkıyor.

YARDIM İSTİYORLAR

Erdoğan şunları söyledi: “Kaçırılan vatandaşlarının kurtarılması için bizden yardım talebinde bulunan ülke sayısı giderek artıyor.

Teşkilatımız yürüttüğü istihbarat diplomasisi ve ortak operasyonlar ile bugüne kadar 100 kadar FETÖ’cünün ülkemize iadesini sağlamıştır. Türkiye Cumhuriyeti’nin soluğu enselerindedir.” 

Erdoğan Tarabya’da taksi ve minübüs durağındaki şoförlerle sohbet etti.  

PKK’YI VE HAFTER’İ GERİLETTİK  

“Kendine özgü çalışma yöntemleriyle PKK’nın tarihinin en büyük darbelerini almasında teşkilatımızın çok büyük emekleri vardır. MİT’in TSK ve emniyet teşkilatımızla yürüttüğü ortak operasyonlar sayesinde PKK lider kadrosu adeta hareket edemez hale getirilmiştir. Libya’da da siyasi çözüm yerine askeri yolları benimseyen darbeci Hafter’in ilerleyişinin durdurulmasında MİT’in sağladığı istihbari ve operasyonel destek oyun değiştirici role sahiptir.” 

ABBAS’TAN AYASOFYA TEBRİKİ 

Başkan Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile telefonda görüştü. Abbas, görüşmede, Ayasofya’nın ibadete açılışı dolayısıyla duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Erdoğan’a ve Türk milletine tebriklerini iletti.