İstanbul’da aday çıkarmayacağız 

İstanbul’da aday çıkarmayacaklarını ilan eden Bahçeli,  Ankara ve İzmir için ise açık kapı bıraktı. 

MHP lideri Devlet Bahçeli, yerel seçimde ittifak başta olmak üzere partisinin tavrının merakla beklendiği konularda açıklamalarda bulundu: 

KANDIRMAYALIM 

MHP İstanbul’da bir aday çıkartarak kendi kendini kandırarak Türk siyasetinde varlığını devam ettiremez. Diğer partiler de böyle netleşmeli. Elimizde dökümler var. CHP’nin aday çıkaracağı bir yerde örneğin alacağı oy belli. Şimdi niye ısrar edecek?   

ANKARA VE İZMİR 

Ankara ve İzmir dahil hepsine bakacağız. Üç büyükşehirde sonuç HDP ile CHP’nin, ‘Biz burayı kazandık’ sözü olursa bu takdirde ikinci yapacakları iş hemen o gece, ‘Recep Tayyip Erdoğan istifa etsin, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi meşruiyetini kaybetmiştir, parlamenter sisteme dönelim’ olur.  

3 BÜYÜKŞEHİR ÖNEMLİ 

Üç büyükşehirde mutlak suretle Cumhur ittifakı temelinde uzlaşan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nden yana olan bir sonucun elde edilmesi hem sistemin kökleşmesi, yerleşmesi hem de Türkiye’nin demokratikleşme sürecine girmesi ve toplumun normalleşmesi açısından önem arz etmektedir. 

AF TEKLİFİ PAZARTESİ

Af teklifimizi pazartesi TBMM’ye vereceğiz. 

CHP, hissesini millete vermeli

İş Bankası tartışmalarına ve bankanın değer kaybettiği iddialarına dair açıklamada bulunan Bahçeli şöyle konuştu: CHP’nin Atatürk’ün mirası diye nitelendirilen yüzde 28’i Türk milletine iade etmesi lazım Atatürk’ün gerçek varisi Türk milletidir. 

Kılıçdaroğlu’nun 4. devrim açıklamasına da değinen Bahçeli şöyle devam etti: Tehlikeli sularda yüzüyor. Gezi gibi bir olayı kast ediyorlarsa o bir defa yüzlerine güldü ikinci defa güldürmez. 15 Temmuz’u iyi anlasınlar, 18 Temmuz iddiasından vazgeçsinler.