İstanbul'a yeni metro hattı müjdesi... 5 yılda iki kat artış olacak

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbulluların çilesi haline gelen trafik sorununu kısa bir süre içerisinde çözeceklerinin altını çizerek, ilk iş olarak Yenikapı-İncirli-Sefaköy metrosunu yapacaklarını, ikinci olarak ise Sefaköy-Avcılar-Beylikdüzü metrosu yapacaklarının dile getirdi. Kurum, ''Raylı sistemleri 5 yılda 2 katına çıkaracağız'' ifadelerini kullandı.

AKSAM.COM.TR

Emrullah Sarıyılmaz

Cumhur İttifakı'nın İBB Başkan Adayı Murat Kurum, özel bir kanalda katıldığı canlı yayında 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Son 5 yılı kayıp olarak geçirene İstanbulluların en büyük kabusu olan trafik çilesini bitireceklerini dile getiren Kurum, "Raylı sistemlerde biz ilk etapta ilk 5 yılda iki katına çıkaracağız. Çok fonksiyonlu ve detaylı şekilde en acil, en öncelikli şey ne ise onu yapacağız. Çok fonksiyonlu detaylı düşünüyoruz. İlk yapacağımız metro hattımız Sefaköy. Burası hep trafik olan bir yer. Sefaköy'den sonraki ikinci hattımız ise Beylikdüzü Tüyap'a kadar uzanan diğer hat. Zamanla metrobüsün olduğu hattı da İstanbullulara güzel bir proje olarak armağan edeceğiz. 10. yılda artık Metrobüse ihtiyaç kalmayacak." dedi.

AVRUPA VE ANADOLU YAKASINA İKİ BÜYÜK TÜNEL

İstanbul'da iki yakaya iki büyük tünel yapacaklarının altını çizen Murat Kurum, " 88, Anadolu'ya 34 kilometrelik tüneler olacak. Dolmabahçe ve Kilyos arasında 2 proje ile birlikte Büyükdere Caddesi'ndeki sıkıntıyı aktarıyoruz, yükünü azaltıyoruz. Buradaki eziyete katlanmak zorunda bırakmıyoruz. Bir örümcek ağı gibi bu tünelleri birbirine bağlıyoruz. Bu projelerin hepsi bizim için hayati öneme sahip. enisahra-Bostancı etabı var. Alternatif bir yol olacak. Kadıköy'den vatandaşlarımız Bostancı sahiline ulaşabilecek." şeklinde konuştu.

"GÜNDEMİMİZ SADECE İSTANBUL OLACAK"

Seçim sürecinde ve seçimden sonra da İstanbulluların gündeminde olmayan konuların içinde olmayacaklarını ifade eden Kurum, "Kampanyamızın ismi de Şimdi İstanbul Sadece İstanbul. Bu anlayışı her yerde sergileyeceğiz. Biz boş zamanlarında belediyeye uğrayan bir belediyeden bizi takdir etmesini beklemiyoruz. Bizim milletimiz 31 Mart'ta gereken cevabı vereceğiz. Mevcut yönetim de bu hizmetlerden yararlanacak. İstanbul'a dönüp baktığımızda yeni konutlar yapıldı da biz görmedik mi? 2 yakaya 2 büyük tünel yapacağız dedik, yaptılar da biz görmedik mi? Yaşanan çile, karmaşa ortada. Biz sadece İstanbul'a, İstanbul'un meselelerine odaklanacağız." sözlerini kullandı.

Murat Kurum ilk kez açıkladı... İstanbul'da yerel seçim için anket sonucu belli oldu

"TRAFİK SÜRESİ DÜŞECEK"

Murat Kurum, İstanbul'da trafik süresini 64 dakikadan 39 dakikaya indireceklerini vurgulayarak, "Bilim insanlarının çalıştığı projeler üstüne bu verileri veriyoruz. Bu yakalanamaz dediğiniz zaman bunun üzerine çalışan bilim insanlarına haksızlık etmiş oluyorsunuz. Bizim ekibimiz dertliyiz, İstanbul'un sorunlarına odaklanıyoruz. 2019'da 60 km ortalama trafik hızı. 45 dakikaymış seyahat süresi de." sözlerini kullandı.

5 YILDA 250 BİN ARAÇLIK OTOPARK

Murat Kurum, "5 yılda 250 bin araçlık otopark yapacağız. Otopark sorununu çözmek de çok önemli. Üstü park, altı otopark olan alanlar yapacağız." açıklamasında bulundu.

ÖĞRENCİYE ULAŞIM MÜJDESİ

Murat Kurum, öğrenciye yüzde 40 ulaşım indirimi sağlayacaklarını vurgulayarak "1 Nisan sabahı uygulamaya koyacağız" sözlerini kullandı.

İstanbul'da yaşanan çile, endişe ve kargaşanın ortada olduğunu dile getiren Kurum, "İstanbullu, İstanbul'un sorununa çözüm bekliyor." dedi.

Murat Kurum, seçimi kazandıklarında ilk iş olarak Yenikapı'dan Sefaköy'e metro yapacaklarını, bu metro hattı ile trafiğin rahatlayacağını ifade etti.