İstanbul Sözleşmesi'nden çıktık! 'Çözüm özümüzde, geleneklerimizde'

Türkiye, İstanbul Sözleşmesi'nden ayrıldı. Bakan Süleyman Soylu, “Kadına karşı şiddetle mücadelede bizi sorumlu kılan İstanbul Sözleşmesi değildir” dedi.

Türkiye, 'İstanbul Sözleşmesi' olarak bilinen 'Kadınlara Yönelik ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi Sözleşmesi'nden Resmi Gazete'de yer alan Cumhurbaşkanı Kararı ile çekildi. Sözleşmeye 46 ülke imza atmış, ancak 32'si yürürlüğe koymuştu.

KADINLAR ÖZNEDİR

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Çözüm bizatihi gelenek ve göreneklerimizde, özümüzde mevcuttur" paylaşımında bulunurken Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Kadınlar, hayatın nesnesi değil öznesidir" ifadelerini kullandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da, "Aile içi ve kadına karşı şiddetle mücadele, kadın cinayetlerini önleme konusunda bizi toplumumuza karşı sorumlu kılan, İstanbul Sözleşmesi'nin varlığı değildir" dedi.

HAK MÜCADELESİ

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül,"Bizim için kadına yönelik şiddetle mücadele, bir insan hakları mücadelesidir. Bu anlayışla aileyi ve toplumsal dokumuzu koruyoruz" diye konuştu.

ŞİDDETE KARŞI SIFIR TOLERANS

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde 2002'den bu yana kadınları desteklemek için önemli düzenlemeleri hayata geçirdiklerini vurguladı. Selçuk, şunları kaydetti: "Kadın haklarının teminatı, Anayasamız başta olmak üzere, iç mevzuatımızdaki mevcut düzenlemelerdir. Hukuk sistemimiz ihtiyaca göre yeni düzenlemeleri hayata geçirebilecek kadar dinamik ve güçlüdür. Şiddetle mücadelemizi dün olduğu gibi bugün de yarın da 'sıfır tolerans' ilkesi ile kararlılıkla sürdüreceğiz."