İslam dünyası Kudüs için tek yürek

Kara bir leke olarak tarihe kazınan ABD'nin Kudüs kararı ile Gazzelilere uygulanan İsrail terörüne karşı İslam dünyası İstanbul'da olağanüstü toplanıyor.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ABD yönetiminin uluslararası hukuku ihlal ederek Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararını uygulaması ve bu bağlamda Gazze’de yapılan katliamın ele alınması amacıyla İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Zirve Dönem Başkanı olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ev sahipliğinde, bugün İstanbul’da İİT üyesi ülke Devlet ve Hükümet Başkanlarının katılımıyla Olağanüstü İslam Zirvesi düzenleneceğini belirtti. 

Zulme karşı işbirliği

Zirvede İslam ülkelerinin Filistin ve Kudüs davasını savunmak amacıyla Filistin Devleti ve halkıyla dayanışma ve işbirliği içinde izleyecekleri tutum ve atacakları adımlar üzerinde durulacağına dikkati çeken 

Kalın, şunları kaydetti: 

Dünyaya çağrı yapılacak

İsrail’in işgali ve Filistin meselesi sadece Müslüman ülkelerin değil, hukuk ve adalete inanan herkesin ortak meselesidir. Zirvede Filistin’de yaşanan zulmün sona erdirilmesi için dünya kamuoyunun harekete geçirilmesi yönünde atılacak adımlar da ele alınacaktır. 

İnsanlık adına istanbul ayakta 

Bugün zulme karşı direnme günü... Kudüs'e ve Filistin halkına destek günü... Milyonlar saat 15.00'te Yenikapı'yı doldurarak, İsrail terörüne 'dur' diyecek!

YENİKAPI miting alanında bugün saat 15.00’te yapılacak, “Filistin Halkına Destek Mitingi” öncesinde, çalışmalar yoğun şekilde devam ediyor. Miting alanında üzerine “Zulme lanet, Kudüs’e destek” yazılı büyük bir sahne kuruldu. Sahnenin iki yanında ise “İnsanlık adına İstanbul ayakta” yazılarının yer aldığı görüldü.  

En güçlü mesaj sonuç bildirgesinde

Türkiye’nin dönem başkanlığında İstanbul’da yapılacak İİT Olağanüstü Zirvesi, teşkilata üye ülkelerin, Filistinlilere yönelik saldırılar karşısında kararlı ve ortak tutum sergilemeleri açısından büyük önem taşıyor. Söz konusu zirvenin ardından bir de sonuç bildirgesi yayımlanacak. Zirveye, Filistin Başbakanı Rami Hamdallah, Ürdün Kralı 2. Abdullah, Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cebir es-Sabah, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Moritanya Cumhurbaşkanı Muhammed Veled Abdulaziz gibi çok sayıda devlet ve hükümet başkanının katılımı öngörülüyor. 

Uyum yasalarıyla emekli ikramiyesine  Beştepe’den onay Erdoğan, milyonlarca vatandaşa müjdeler içeren kanunları onayladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 20 yeni üniversite kurulmasını öngören kanun ile Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne uyum yasalarını KHK ile hayata geçirme imkanı tanıyan “Yetki Kanunu”nu ve vergi ve prim borçlarının yapılandırılması, emeklilere dini bayramlar öncesi ikramiye ödenmesi gibi düzenlemeleri içeren kanunları onayladı. 

Emine Erdoğan’dan Ramazan mesajı 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Ramazan'ın ilk iftarını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde şehit aileleriyle birlikte yaptı. Emine Erdoğan, iftar sonrası Twitter’daki hesabından yaptığı  paylaşımında iftar programına ilişkin fotoğrafları şu mesajla yayımladı: İlk iftarımızı şehitlerimizin aileleriyle  birlikte yaptık. Vatanımızın selameti için canlarını feda eden şehitlerimizi  rahmetle anıyor, geride bıraktıkları ailelerine sabırlar diliyorum. Tüm vatandaşlarımızın ve dünya Müslümanlarının Ramazan-ı Şerifi'ni tebrik ediyorum.  

Yıldırım’dan liderlere özel davet

Başbakan Binali Yıldırım, Libya Başbakanı Fayez Sarraj, Nijer Başbakanı Brigi Rafini ve Irak Başbakanı Haydar el-İbadi ile telefonla görüştü. Yıldırım, görüşmelerde Filistinlilerin yaşadığı insanlık dışı olaylar nedeniyle muhataplarını İstanbul’da toplanacak İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi’ne davet etti.