İntikam değil adalet peşindeyiz 

Başbakan, darbeci teröristlerden yaptıklarının hesabının mutlaka sorulacağını söyledi. 

Başbakan Binali Yıldırım, Bloomberg News Televizyonu’na yaptığı değerlendirmede, "Bu darbeye sebep olanların bu işten kolay kurtulmalarını kimse beklemesin. Çünkü arkada 246 tane şehidimiz var, binlerce yaralımız var. Bunların hesabı sorulacak. Hesap sorarken intikam duygusuyla hareket etmeyeceğiz, adalet ile hareket edeceğiz. Hukuk devletinin gereği neyse o yapılacak. Ama zannediyorum büyük oranda zaten bu işin içinde olanlar, bu işe karışanlar, 

fiilen bu darbe girişimini yönetenler hali hazırda zaten adalete teslim oldu" ifadelerini kullandı. 

ERKEN SEÇİM YOK 

Erken seçim diye bir şeyin söz konusu olmadığını belirten Yıldırım, "Altını çiziyorum ve net olarak ifade ediyorum. Etik de bulmayız bunu. Biz dört yıllığına milletten yetki aldık, o yetkiyi sonuna kadar kullanacağız. Geçen sene üç tane seçim yaptık. Bir daha seçimle kaybedecek vaktimiz yok" şeklinde konuştu. 

Anayasa için uzlaşma şart 

Yıldırım, "Bizim şimdi başkanlık sistemi veya yeni anayasayı tek başına, AK Parti olarak yapma şansımız yok. Yapacağımız bir değişiklik, sistem değişikliği, anayasa değişikliği, toplumun yüzde 100'ü değilse bile büyük bir kesimini, kahir ekseriyetini kapsaması lazım, onların kabul edebileceği bir metin olması lazım. Onun için bütün partilerle çalışmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.