İnce'nin ezan şovu yatsıya kadar sürdü

Vatandaşlara seslenirken ezan okununca miting konuşmasına ara veren CHP adayı Muharrem İnce, canlı yayında okunan ezanı umursamadı.

1

Mitinginde ezan hassasiyeti gösteren İnce'nin, yine kendisi konuşurken okunan yatsı ezanını dikkate almaması "Ezan şovu" eleştirilerine neden oldu.

10 Mayıs'taki mitinginde ezan okunurken susması gerektiğini söyleyen İnce, önceki akşam Antalya'da Halk TV'de katıldığı canlı yayında yatsı ezanı okununca "Ezan okununca konuşulmaz diye bir şey yok" diyerek ikiyüzlü tavır sergiledi.

Programı sunan Uğur Dündar ezan sesini duyunca, "Ezan da okunuyor, Allah kabul etsin" dedi. İnce ise; "Ezan okunurken konuluşlam diye bir şey olmaz. Biz şarkı söylemiyoruz, eğlenmiyoruz. Ezan hem namaza çağrıdır, hem bağımsızlığımızın sembolüdür. Bağımsızlığımızın iki sembolü vardır: Bayrak ve ezan. Ezan hem bağımsızlığımızın sembolüdür hem de bir iddiadır. 'Biz bu toprakların sahibiyiz, Müslümannız, buradayız' demektir. O yüzden konuşmakta sakınca yok" ifadelerini kullandı.

CAMİDEN RAHATSIZ OLDU

İnce'nin 2005'te Yalova'da bir okulda görevli öğretmenin çocukları camiye götürmesini Meclis gündemine getirdiği ortaya çıktı. Olayla ilgili soru önergesi veren İnce, öğretmen hakkında soruşturma açılmasını istemişti.